Ko će posle odlaska Khabiba biti šampion? Pogledajte TOP5 najboljih

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Khabib Nurmagomedov je odlučio da završi svoju karijeru nakon pobede nad Justinom Gaethjeom i trećom odbranom titule UFC šampiona lake kategorije. Neprikosnoveni Nurmagomedov (29-0, 13-0 UFC) je pobedio skoro sve borce iz vrha lake kategorije i sa pravom ga možemo nazvati najboljim borcem ikada u lakoj kategoriji.

Khabib Nurmagomedov UFC 254

Definitivno je Khabib bio predominantan i niko nije uspeo da pronađe rešenje za pritisak i game plan koji je pravio dagestanac. E sada ono glavno pitanje, šta posle Khabiba? Ko će biti novi „kralj“ lake kategorije, mnogo je opcija na stolu. Koliko god to zvučalo čudno, UFC bi upravo sada mogao da profitira jer su lakoj kategoriji imamo 5 izuzetno dobrih i zanimljivih boraca, koji su spremni i da naprave šou i van ringa, a znamo da UFC to i te kako dobro prodaje. Takođe trenutni „glavni“ borci lake kategorije bi mogli i češće da se bore nego što je to radio Khabib, pa bi UFC i u tom smislu mogao da profitira. Takođe ni jedan od trenutnih boraca u kategoriji nije toliko dominantan u odnosu na ostale kao što je bio Khabib, pa je i za očekivati smene šampiona.

5. Michael Chandler (21-5) je novo pojačanje za UFC roster iz konkurentske promocije Bellator. Bivši šampion Bellatora je bio „bekap“ opcija u slučaju da je došlo do povrede ili neplaniranih situacija aktera glavne borbe na UFC 254 između Khabiba i Gaethjea. Chandler je bio dominantan u Bellatoru a pogotovo u svom poslednjem nastupu kada je nokautirao bivšeg UFC šampiona lake kategorije Benson Hendersona i time stavio tačku na i u svojoj Belaltor karijeri. Spominjao se kao protivnik za Tony Fergusona što je i najrealnija opcija za njegov debitantski meč koji ga očekuje u UFC. Biće zanimljivo videti kako će se „Iron“ snaći u UFC i da li će uspeti da prenese u oktagon svoje dobre partije iz Bellatora.

Michael Chandler

4. Tony Ferguson (25-4) momak kome definitivno nije bilo suđeno da ukrsti rukavice sa Khabibom Nurmagomedovim. Jedini TOP 5 borac kojeg Khabib nije pobedio. Mnogi su smatrali kako  bi „El Cucuy“ mogao da nanese prvi poraz Khabibu, ali ruku na srce to su ljudi govorili za svakog Khabibovog protivnika, tako da ćemo to zanemariti. Borac koji je imao neverovatan pobednički niz od 12 pobeda i čak 7 godina bez poraza u UFC oktagonu! Poslednji put se borio na UFC 249 protiv Justina Gaethjea gde je izgubio privremenu titulu šampiona lake kategorije. Kao što znamo Ferguson je trebao da se bori protiv Khabiba, ali zbog globalne pandemije virusa, Khabib je ostao „zatvoren“ u Rusiji i propala je njihova borba po peti put! Ostaje žal za fanove koji su želeli da gledaju ovu borbu. Videćemo kakav će se vratiti Ferguson posle teškog poraza od Gaethjea, ali svakako je jedan od favorita za titulu UFC šampiona lake kategorije.

Tony Ferguson

3. Justin Gaethje (22-3) je imao tu čast da poslednji deli oktagon sa Khabibom. Odlična prva runda za Gaethjea, ali početkom druge Khabib dolazi do pobede i odlazi u legendu. I za Gaethjea su mislili (između ostalih i ja) da može da pomrsi račune Khabibu, da će upravo on biti taj koji će svojim pritiskom odgovoriti na Khabibov pritisak i po prvi put uspeti da „pokvari“ Khabibov game plan. Sa svojim „ludačkim“ mindsetom Gaethje predstavlja opasnost za svakog borca i nikada ga ne smemo otpisati. Kompletan borac potkovan na svakom polju borbe. Uneće sigurno neizvesnost u laku kategoriju.

Justin Gaethje

2. Dustin Poirier (26-6) jedan od glavnih kandidata da postane UFC šampion lake kategorije. Kao što znamo borba između njega i Conora McGregora je dogovorena, kao datum se spominje januar mesec, a verovatno će to i biti borba za novog šampiona lake kategorije. Dustin je umeo da izgleda loše u oktagonu i da izgubi meč koji možda ne bih smeo, ali isto tako ume da pruži fantastičnu partiju i ostavi nas sve bez teksta. Odličan boks, dobra džiudžica su zaštiti znak Poiriera. Titulu privremenog prvaka lake kategorije izubio je od Khabiba, ali je uspeo da se vrati posle poraza i savlada nezgodnog Dan Hookera jednoglasnom sudijskom odlukom posle dominantne borbe. Ne smemo nikada otpisati „Diamonda“.

Dustin Poirier

1. Conor McGregor (22-4) je posle odlaska svog ljutog rivala u penziju, glavni favorit za osvajanje titule šampiona lake kateogije. Ispred sebe ima zakazan meč sa Dustinom Poirierom, verovatno će taj meč biti za titulu, ako ne bar za privremenu. „The Notorious“ je pobedio Dustina još davne 2014. nokautom u prvoj rundi i nedugo posle toga osvojio titulu UFC šampiona perolake kategorije. McGregor je prvi dvostruki UFC šampion u istoriji (perolaka i laka). Svoj pojas izgubio je od Khabiba Nurmagomedova u meču koji je definitivno promenio MMA sport i podigao ga za stepenik više u svetu. Od poraz od Khabiba, McGregor se borio samo jednom. Početkom 2020. kada je pobedio Donalda Cerronea nokautom u prvoj rundi. Najavio je McGregor da će biti aktivan u 2020 godini, ali nakon početka pandemije korona virusa objavio je da ideu penziju (po treći put), što apsolutno niko nije poverovao. McGregor i njegov tim su pokušavali da obezbede revanš protiv Khabiba Nurmagomedova, ali dagestanaci njegov tim nisu želeli da pruže revanš McGregoru. Nakon odlaska Khabiba u penziju, McGregoru se otvara prilika da vrati pojas lake kategorije u svoje vlasništvo i zauzima prvo mesto na ovoj listi, kako kod nas tako i kod svetskih bookmakera.

Conor McGregor

Šta kažete ko je vaš favorit za sledećeg šampiona lake kategorije ?

Ko je sledeći šampion?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime