LEPŠA STRANA SPORTA: Pogledajte 5 najboljih MMA borkinja iz regiona!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

MMA je kao što znamo najbrže rastući sport, kako u svetu tako dobija primat i na Balkanu.

MMA borkinje sa Balkana

Pojavom Ronde Rousey započela je era devojaka u ovom sportu. Popularizacija sporta kod pripadnica nežnijeg pola ide dosta sporije, ali ono što je bitno to je da se vidi napredak. UFC na svom rosteru ima veliki broj ženskih „superstarova“ a i organizacije kao što su Bellator, KSW, One Championship, PFL i ostale svetske promocije na svojim rosterima imaju veliki broj imena kada su u pitanju borkinje.

Na Balkanu je situacija malo drugačija, i dalje veći broj devojaka se odlučuje za olimpijske sportove kao što su kik boks, boks, taekvondo pa i BJJ. Na regionalnoj sceni nema veliki broj borkinja ali nadamo se da će se u skorije vreme to promeniti. Devojke koje bi mogle da donesu promene i prve se domognu svetskih organizacija imaju veliki zadatak. Izdvojili smo 5 najboljih MMA borkinja iz regiona na koje treba obratiti pažnju i pred kojima su velike karijere. Da ne bude zabune, nismo ih rangirali po listi, vama ostavljamo da poređate ove dame na skali od 1 do 5.

Sara Luzar Smajić (2-1) – Hrvatska

Sara Luzar Smajić, FOTO: Instagram

Sara Luzar Smajić reprezentuje Hrvatsku. Ova devojka trenira i član je UFD Gyma iz Dizeldorfa koji vode braća Dijaković (Ivan i Tomi) i koji na svom rosteru ima najveće evropske zvezde kada je u pitanju MMA u Evropi. Sara je rođena 1995. godine a iza sebe ima 3 nastupa u profesionalnom MMA. Nakon poraza u debiju, Sara je u nizu od dve pobede. Pre MMA bavila se boksom gde je imala dobre rezultate. Svojim atraktivnim izgledom „Guerreira“ je dobila simpatije velikog dela publike, a mi jedva čekamo njen sledeći nastup.

Julija Pajić (3-0) – Crna Gora

Julija Pajić, FOTO: Instagram

Julija Pajić je devojka rođena 1997. Ova talentovana borkinja živi i trenira u Nemačkoj u Frankfurtu, ali je poreklom iz Crne Gore, koju predstavlja. Svojim atraktivnim izgledom jako brzo je privukla pažnju na sebe, pogotovo kod muške publike. U oktagon je ušla 3 puta i svaki put je izašla sa podignutom rukom. Čak šta više, još uvek ni jedna njena protivnica nije uspela da „preživi“ prvu rundu. Mnogi joj predviđaju veliku karijeru.

Adriana Vuković (3-0) – Hrvatska

Adriana Vuković. FOTO: Instagram

Adriana Vuković je devojka od koje se mnogo očekuje. Definitivno najveći potencijal kada su u pitanju devojke u našem sportu na Balkanu. Adriana je neporažena u 3 nastupa u profesionalnom MMA, a pre toga se dugo i uspešno takmičila u BJJ i Grapplingu gde se osvajala najsjajnija odličija. Članica je American Top Teama iz Zagreba a ima samo 21 godinu, a neverovatno borilačko iskustvo iza sebe.

Zorka Stojanović (6-2) – Bosna i Hercegovina

Zorka Stojanović, FOTO: Instagram

Zorka Stojanović je devojka koja je debitovala u profesionalnom MMA sa svega 17 godina. Iza sebe ima lak 8 borbi uz 6 pobeda. Nismo je videli u akciji još od 2018. godne zbog povrede i operacije kolena. Zorka je u nizu od 4 pobede i potpisala je ugovor sa MTK Global menadžerskom agencijom koja zastupa i Darren Tilla, Duška Todorovića, Stefana Negucića, Stefana Sekulića i mnoge druge. Ova devojka je rođena verovali ili ne 1998. godine, a toliko „dugo“ je na sceni. Ja lično od Zorke očekujem puno i nadam se da će je zdravlje poslužiti, jer definitivno ima šta da nam pokaže.

Tajda Ratajc (6-0) – Slovenija

Tajda Ratajc, FOTO; Instagram

Tajda Ratajac je najstarija devojka na ovom spisku. Slovenačka borkinja je rođena 1988 godine i iza sebe ima fantatičnih 6 pobeda u isto toliko nastupa. Živi i trenira u Ljubljani u TNT Gymu gde treniraju i Uroš Jurišić, Stefan Zvjer i Jakob Nedoh i članica je MTK Global menadžmenta. Već dugo je na sceni a ako pogledamo njene borbe i njen savršen skor, možemo sigurno očekivati da je vidimo u nekoj od najboljih svetskih organizacija.

Zapratite TRIANGLE TV i budite u toku sa dešavanjima u MMA svetu!

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime