LISTA BORACA KOJI SU NA UFC RADARU: Pogledajte ko je „blizu“ potpisa sa UFC!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Uprkos prebogatom rosteru koji UFC ima, izvan najjače svetske MMA organizacije postoji mnoštvo talenata i odličnih boraca koji čekaju svoju šansu.

Spisak boraca koji vam donosi Triangle TV tim je spisak mladih boraca koji su bili aktivni predhodne godine i koji su na radaru UFC promocije i koje bi uskoro mogli da gledamo u najjačoj svetskoj promociji.

SALAHDINE PARNASSE

Record: 18:2
Age: 26
Division: featherweight i lightweight

Dvostruki KSW šampion Salahdine Parnase

Salahdine Parnasse je borac koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. Njegov stil borbe prosto ne možeš da ne voliš. Po svim parametrima perspektivni francuz je trenutno jedan a najverovatnije i najkvalitetniji mladi borac u Evropi. Dvostruki je KSW šampion (perolaka i laka) a nedavno je umalo ispisao istoriju i posao trostruki KSW šampion. U borbi za titulu velter kategorije savladao ga je Bartoszinski sudijskom odlukom nakon 5 rundi borbe. Počistio je celu perolaku i laku kategoriju u KSW. UFC je u nekoliko navrata „flertovao“ sa perspektivnim francuzom, ali jak ugovor sa KSW ga još uvek „drži“ u najjačoj evropskoj promociji.

PAUL HUGHES

Record: 10-1
Age: 25
Division: Featherweight

Paul Hughes Cage Warriors šampion

Irac Paul Hughes je Cage Warriors šampion perolake kategorije, a titulu je osvojio pobedom u revanšu nad Jordanom Vučenićem (takođe je na ovom spisku). Jedini poraz u karijeri doživeo je od Vučenića koji je osvetio. Hughes je trening partner sadašnje UFC zvezde Ian Garryja. Conor McGregor ga je već nekoliko puta spomenuo kao veliki potencijal Irskog MMA sporta, a ako na sve to dodamo CW pojas šampiona, UFC karijera je gotovo neizbežna za ovog momka. Upisao je i nekoliko nastupa u lakoj kategoriji, a prototip je kompletnog i moderdnog MMA borca.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Paul Hughes MMA (@paulhughesmma)

Ovaj momak kada dođe u UFC, neće doći „turistički“ već će biti problem svima, a mnogi analitičari mu predviđaju blistavu UFC karijeru. Ovajač je nagrade za najbolji nokaut u 2023. godini u Cage Warriors promociji. Hughesa bi trebalo da gledamo uskoro u UFC promociji, jer je već neko vreme na „radaru“ čelnika najjače svetske promocije.

ADRIAN BARTOSINSKI

Record: 15-0
Age: 28
Division: Welterweight

Adrian Bartosinski novi KSW šampion

KSW šampion velter kategorije Adrian Bartosinski uživa u statusu trenutno jedne od najvećih zvezdi u KSW promociji. Perpsketivni poljski velteraš je nasledio Roberta Soldića i trenutno „vlada“ velter kategorijom KSW promocije. Neupitan je njegov kvalitet, definitivno pripada UFC promociji, ali teško je velike zvezde i KSW šampione „nagovoriti“ da odu u UFC, jer je najjača evropska promocija poznata da jako plaća svoje šampione, a pogotovo ljubav poljaka prema KSW promociji je i u prošlosti dokazana.

Vrhunski atlecizam, brze i jake ruke su ono što najbolje opisuje Bartosinskog. Ovog momka smo upamtili na eventu KSW 59 gde su se borili Darko Stošić i Savo Lazić. Tada je Adrian debitovao u KSW promociji kao mlad i perspektivan boraca, nekoliko godina kasnije „Izrastao“ je u najboljeg velteraša u promociji koji je „počistio“ konkurenciju. Ukoliko ovaj momak odluči da ode u UFC, vrata su mu gotovo sigurno „otvorena“.

LOSENE KEITA

Record: 12-1
Age: 26
Division: Featherweight

Losene Keita

Borac koji nastupa u featherweight kategoriji i beleži ozbiljne rezultate, a zanimljivo je da je nastupio čak i u dve kategorije iznad i našao način da pobedi. Krasi ga ozbiljna nokauterska snaga i “teške ruke” i po tome je najpoznatiji. U proteklim mečevima pokazao je i odličnu odbranu od rušenja i tako dokazao da je savladao jedan od najbitnijih segmenata kada je reč o borcu koji najviše voli u stojci da se bori. Prošle godine je osvojio titulu u “Oktagon MMA” organizaciji i sigurno je da ima velike planove. U jednom momentu je bio i dvostruki šampion Oktagon MMA promocije nakon što je savladao iskusnog Ivana Buchingera spektakularnim nokautom.

FELIPE LIMA

Record: 12-1
Age: 25
Division: Bantamweight

Felipe Lima

25-godišnji Brazilac, čini se, ima sve. Poznat je kao “borac od akcije” a taj opis je opravdao svojim dinamičnim, energičnim I agresivnim nastupima u oktagonu. Član je Allstars tima u Švedskoj gde trenira sa strašnim borcima između kojih je I velika nada UFC Kamzat Čimaev (13-0). Prošle godine u julu je postao šampion “Oktagon MMA” organizacije I poznato je da je na “radaru” UFC-a. Jedini poraz je zabeležio odmah na početku karijere 2015. godine a posle tog meča je zabeležio 12 pobeda I čini se da je spreman za UFC. Ostaje nam da vidimo kako će pregovori sa Dana White-om teći I da li će doći do saradnje sa brazilcem.

AUSTIN BASHI

Record: 11-0
Age: 22
Division: Bantamweight

Austin Bashi

Svi koji su pogledali mečeve ovog mladića su oduševljeni. Iako ima samo 22 godine mladi borac je ima odličan profesionalni skor od 11-0. Uprkos godinama krasi ga staloženost tokom borbe, sjajno snalaženje u oba garda a posebno ga izdvaja odlična atletska građa. U svom poslednjem meču pobedio je Askar Askar-a i privukao pažnju na sebe I jasno je da bismo uskoro mogli da ga gledamo na “velikim ekranima”.

RAMAZAN GITINOV

Record: 4-0
Age: 26
Division: Lightweight

Ramazan Gitinov

Profesionalni skor od 4-0 ume da zavara I svi bi rekli da je borac tek na početku karijere ali Ramazan ima amaterski skor od 31-2. Tri puta je osvojio IMMAF Svetsko prvenstvo, a njegov poslednji nastup na IMMAF je bio u Beogradu. Ramazan je dva puta pobedio našeg najboljeg amaterskog borca Veljka Aleksića.

Veljko Aleksić i Ramazan Gitinov na IMMAF Svetskom prvenstvu u Beogradu 2023.

Činjenica je da ukoliko pogledate listu njegovih borbi shvatićete da je Gitinov u nizu od čak 34 pobede što ga izdvaja u borilačkom svetu. Poznato je da ima odličnu stojku ali imajući u vidu da je odrastao u Rusiji (Dagestan) činjenica je da ga krasi odlično rvanje i superioran pritisak tokom istog. Trenutno je clan BRAVE-a i sigurno je da ga čeka ozbiljna karijera. Mnogi ga vide kao „treću generaciju“ dagestanskih boraca lake kategorije i naslednika Khabiba i Islama u čijem timu i trenira.

LIAM GITTINS

Record: 12-4
Age: 26
Division: Bantamweight

Liam Grittins

Ovaj perspektivni bantamaš je aktuelni šampion Cage Warriors promocije. S obzirom da znamo da CW i UFC imaju jaku saradnju i da šampioni britanske promocije imaju „ulaz“ u UFC promociju, već ove godine bi mogli da ga gledamo ili u Contender Series a možda čak i direktno u UFC. U nizu je od 5 pobeda, agresivan i srčan borac koji se odlično snalazi u svim segmentima borbe. „Prototip“ modernog i kompletnog bantamaša.

SHANELLE DYER

Record: 4-0
Age: 22
Division: Flyweight

SHANELLE DYER

Ukoliko ste veliki ljubitelji poznate Joanne Jedrzejczyk, Shanelle će vam se sigurno dopasti. Nije poznato koliko ima Muay Thai iskustva ali čini se da to, iako ima samo 22 godine, radi ceo život. Krase je odlični laktovi, pronalaženje distance I sve ostalo što čini borca odličnim u borbi na nogama. Poznata je I po odličnoj kontri dok ide u nazad i ime Shanelle Dyer je sve češće u konverzacijama po društvenim mrežama o najvećim mladim talentima u ženskom MMA svetu. Niko nije siguran da li će ove godine ova mlada borkinja napraviti neki veliki rezultat ali je sigurno da treba obratiti pažnju na nju. U predhodnoj godini zabeležila je 4 pobeda od čega jednu na Ares FC i jednu na PFL Europe.

TONY LARAMIE

Record: 8-2
Age: 24
Division: Flyweight

TONY LARAMIE

Brat UFC veteran TJ Laramie se pokazao kao “all around” borac demonstrirajući svaki segment borbe kao da mu je baza. Uprkos svom niskom rastu čini se kao nezaustavljiva sila u svojoj kategoriji. Krasi ga odličan fight iq, promena gardova tokom borbe, odličan rad tela i sjajne kontre u razmenama. Osim gubitka zbog povrede od Jordan Graham-a 2017. godine jedini poraz je doživeo od Louis Jourdain-a sa kojim bi trebao raditi revanš. Sigurno je da nas očekuje odlična borba. Trenutno je rangiran kao broj 1 flyweight u Kanadi.

JORDAN VUČENIĆ

Record: 11-2
Age: 27
Division: featherweight

JORDAN VUČENIĆ

Jordan Vučenić je trenutno jedna od najvećiih zvezda u Cage Warriors promociji. Takmiči se u perolakoj kategoriji a prema „Tapology“ sajtu, trenutno je broj 1 featherweight u Velikoj Britaniji. U CW promociji je zabeležio 7 pobeda i samo 1 poraz. Kada pogledamo njegovo prezime Vučenić, jasno je da vuče korene sa ovog podneblja, pa nas ni ne čudi njegov agresivan stil borbe i brze ruke.

Ipak njegovo najveće oružje je fight IQ i odličan grepling. Njegov „zaštitni znak“ je odličan RNC koji kada upakuje „nema spasa“. S obzirom kolika je zvezda u Britaniji i da u poslednjih 10 nastupa ima samo 1 poraz, nije nemoguće da Jordana vidimo uskoro u UFC promociji, na nekom od događaja u Britaniji.

CECILIE BOLANDER

CECILIE BOLANDER

Record: 3-0
Age: 28
Division: bantamweigh

Jedna od najboljih borkinja u Evropi Cecilie Bolander dolazi iz Norveške i predstavlja čuveno „Frontline Akademiju“ koja je već ima borce u UFC rosteru. Bolander je IMMAF evropska i svetska šampionka sa impresivnom amaterskom karijerom. U svom poslednjem nastupu je savladala našu Nikoliju Milošević podeljenom odlukom sudija na Superior Chalange 26.

Odlično se snalazi u svim segmentima borbe, a definitivno njeno najjače oružje je vrhunski i moderan grepling. Cecilie konstantno juri završnicu a najviše ih je došlo „arm barom“ koji namešta perfektno. Jedna ili dve pobede ovu devojku dele od najveće svetske promocije.

RAKHIM MIDAEV

Record: 12-2
Age: 28
Division: Bantamweight

Iako dolazi iz poraza u prošlom meču, na društvenim mrežama se često pojavljuje ovaj borac. Uprkos tome što poseduje odlične rvačke tehnike koje bismo povezali sa njegovim poreklom (Čečenija), poseduje takođe i odlično znanje I veštine u stojci. Ukoliko ukucate ovo ime na internetu videćete da ga dosta ljudi upoređuje sa čuvenim Zabit Magomedsharipovim I Sharaputin Magomedov-m, I biće vam jasno o kakvom borcu se radi.

Trenutno nastupa u Rusiji u RCC promociji a takođe je nastupao i u ACA gde je zabeležio 9 pobeda i samo 1 poraz. Vrhunski borac.

LUKE RILEY

Record: 8-0
Age: 24
Division: featherweight

LUKE RILEY

Luke Riley je jedan od najvećih potencijala Engleskog MMA sporta. Ovaj momak iz Liverpula dolazi iz sada već čuvenog „Next Generation MMA“ tima u Liverpulu odakle su i Paddy Pimblet, Molly McCann i mnogi engleski borci.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Cage Warriors (@cagewarriors)

Od svojih 8 borbi čak 6 je završio prekidom, a njegov poslednji nastup gde je savladao Alexander Lööfa tehničkim nokautom je proglašen za „meč godine“ u Cage Warriors promociji. Svih 8 nastupa zabeležio je u CW promociji, uskoro bi mogao i da napadne titulu ove promocije, a čini nam se da je to i njegova ulaznica za UFC promociju. Obratite pažnju na ovog momka, veliki potencijal i kompletan borac. Likom podseća na svog sparing partnera Paddy Pimbleta, samo je njegova boja kose drugačija.

FATIMA KLINE

Record: 5-0
Age: 23
Division: Strawweight

FATIMA KLINE

Uprkos tome što joj je prirodna kategorija Strawweight čini se da bi ova borkinja mogla nastupiti u kategoriji do 52.2kg. Borila se u vise divizija I čini se da I dalje traži kategoriju koja joj najviše prija. Predstavlja glavnog sparing partnera UFC borcu Erin Blanchfield I čini se da je već spremna za veliku scenu.

Osim što ima odličnu reakciju I pravovremene precizne udarce I sjajnu kontre, gledajući njene mečeve, deluje kao da joj tranzicija iz borbe na nogama u borbu u parter odlično ide I da se vrhunski snalazi. Nije poznato I dalje koji joj je sledeći korak ali se niko ne bi čudio ukoliko bi Fatima do kraja 2024. godine potpisala za UFC. Takođe ima veliko iskustvo u greplingu, što je čini moderdnom i kompletnom MMA borkinjom.

PHUMI NKUTA

Record: 7-0
Age: 28
Division: Flyweight

PHUMI NKUTA

Iako njegov stil borenja nije blistav i dinamičan kao od nekih boraca sa ovog spiska, Phumi zaslužuje da se nađe na ovom spisku. CFFC šampion je fleksibilni šampion koji u svojoj karijeri ima ogromno iskustvo. Dugogodišnji je član Longo and Weidman tima I delio je sobe sa nekim od najboljih UFC boraca i to iskustvo se apsolutno primećuje na mečevima. Reč je o kompletnom borcu o kom bi se moglo pričati vise u 2024. godini i sigurno je da ga čekaju veliki rezultati i uspesi.

DZHAMALUDIN ALIEV

Record: 9-0
Age: 24
Dzhamaludin Aliev: Bantamweight

DZHAMALUDIN ALIEV SBC ŠAMPION

Još jedan veliki talenat u bantamweight kategoriji. Iako mu je rvanje jača strana već se dokazao u borbi na nogama i više puta je bio osvajač bonusa za nokaut večeri. Poznat je po svojoj ležernosti u borbi i ima hrabrosti da uđe u otvorene razmene (u kojima je do sada izlazio kao pobednik). Krase ga odlični refleksi, kontraudarci I fight iq. Reč je o veoma zabavnom borcu.

Niko nije siguran gde će svoju karijeru nastaviti ali je sigurno da je velika karijera ispred ovog mladog borca. Aliev je dva puta nastupio na SBC događajima gde je savladao brazilce Ananiasa i Ribeira. Pobedom nad Lucasom Ananiasom postao je SBC šampion bantam kategorije.

GAUGE YOUNG

Record: 7-1
Age: 23
Division: Lightweight

GAUGE YOUNG

Kada vam analitičar Laura Sanko kaže da treba obratiti pažnju na ovog borca onda je sigurno da se radi o velikoj nadi. U ovom slučaju, taj borac je Gauge Young. Poznat je po odličnoj atletskoj građi I borbi na nogama. Ovaj 23-godišnji talenat ima odlično rvanje uz žicu što mu znači u borbi I uspostavljanju inicijative. Young se borio čak I u welterweightu ali se čini da mu najbolje ide u lightweight gde je on i zvanično odlučio da se bori. Iza sebe ima i bogatu amatersku karijeru.

NKOSI NDEBELE

Record: 7-2
Age: 27
Division: Bantamweight

NKOSI NDEBELE

Dodatak fantastičnom spisku talenata u bantamweight kategoriji predstavlja borac po imenu Nkosi Ndebele koji je prošle godine u decembru pobedio Jose Torres-a i osvojio titulu u BRAVE organizaciji. Poseduje odličnu snagu i atleticizam, a poznato je i da se bori u oba garda bez problema. Krasi ga odlično kretanje tokom meča ali i šteta koju protivnicima nanosi iz borbe u parteru. Kada pogledate njegove mečeve jasno je da je velika karijera ispred borca iz Južne Afrike. S obzirom da su se boric iz Afrike odlično pokazali u UFC promociji, Ndebele je pod „prismotrom“ i mogao bi da bude jedan od sledećih afrikanaca u UFC.

RUSLAN GABARAEV

Record: 5-0
Age: 26
Division: Light heavyweight

RUSLAN GABARAEV

Nakon nekoliko talenata u bantamweight kategoriji predstavljamo vam talenta u poluteškoj kategoriji. Ruslan Gabaraev predstavlja ozbiljan problem svim protivnicima u njegovoj kategoriji. Krasi ga dosta veća snaga i veličina tela od njegovih protivnika a takođe je opisan i kao kompletan borac. Imajući u vidu samo nekolicinu boraca u poluteškoj kategoriji koji bi mogli da budu dugogodišnji šampioni, Ruslan bi bio pravo osveženje za kategoriju. U svom poslednjem nastupu je savladao iskusnog Stepan Gorshechnikova fenomenalnim „question mark kikom“ za samo 22 sekunde borbe na ACA 166.

TIANHAO FENG

Record: 15-2-1
Age: N/A
Division: Flyweight

TIANHAO FENG

Tianhao je na ovom spisku boraca bio najaktivnij protekle godine a veliki rezultat je postigao kada je nokautirao bivšeg šampiona Pancrase organizacije Ryuichi Miki-a prošle godine u decembru. Feng je poznat po dužini rasponu ruku I nogu, atletskoj građi a istakao se po sjajnoj nokauterskoj snazi koju je demonstrirao u prošlom meču. Bilo da se radi o severnoameričkoj organizaciji ili klubu u kome trenira nemojte biti iznenađeni da je neko odlučio da uloži novac u ovog borca. Velike stvari su ispred ovog kineskog nokautera.

KHUSEIN SHAKHAEV

Record: 12-0
Age: 26
Division: Bantamweight

Uprkos tome što se Khusein prošle godine našao na listi “prospect to watch” nije uspeo da odradi meč cele godine. Kada malo bolje pogledate Shakhaev se nije borio od 2021. godine a ljubitelji ruskog MMA koji poznaju ovog borca i prate, željno iščekuju njegov povratak. Poznat je po veoma agresivnom rvanju što je i poznato za taj deo sveta odakle dolazi, i svaki svoj meč je dominantno dobijao.

ERNIE JUAREZ

Record: 7-0
Age: 25
Division: Featherweight

ERNIE JUAREZ

Poznatiji kao “mini Daniel Cormier”, Ernie se istakao tempom, agresivnošću i neverovatnim pritiskom koji vrši na svoje protivnike tokom borbi. Pored odličnog grappling poseduje i odličan izlazak i ulazak u razmene. Poznat je i po odličnom “ground and pound” i šteti koju nanosi iz njega. Nije poznato da li ga očekuje “short notice” ili borba u Contender Series ali, Ernie je trenutno jedan od najvećih favorita sa ovog spiska boraca da se pojavi u UFC ove godine.

RENAT KHAVALOV

Record: 8-0
Age: 25
Division: Bantamweight

RENAT KHAVALOV

Ako ste mislili da je kraj sa talentima u bantamweight kategoriji, moramo napraviti mesta i obratiti pažnju na ovog borca. Pored toga što poseduje skor od 8-0 Renat je zabeležio pobedu u amaterskom meču protiv Badmastyren Dorzhiev-a koji je prošle godine bio jedna od najvećih nada na listi talenata koji bi mogli da se nađu u UFC.

Poznat je po odličnoj borbi u oba garda a “specijalku” mu predstavlja borba u parteru. Imajući u vidu njegove nastupe i dominantnost Dagestanskim rvanjem, dosta ljudi ga po društvenim mrežama poredi sa čuvenim Khabib Nurmagomedovim i Islam Makhachevim. Šampion je Eagle FC promocije u bantam kategoriji.

MICHALE OLIVEIRA

MICHALE OLIVEIRA

Record: 6-0
Age: 25
Division: Welterweight

Oliveiru dosta porede sa dugogodišnjim članom UFC Thiago Santosem. Poseduje odličnu nokautersku snagu i čini se da sve što “baci”zada veliki problem njegovim protivnicima. Poznat je i po odličnoj borbi uz žicu i stvaraju pritiska i tempa protivnicima. Čini se da njegov atleticizam dosta znači u rvanju koje mu nije strano, kako ofanzivno tako i defanzivno.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 🦅 Michael Oliveira 🚀 (@michaelpqd_)

Iako nismo videli sve u njegovim nastupima, imajući u vidu da je sve borbe završio u prvoj rundi, svojim dosadašnjim nastupima je privukao dosta pažnje i sigurno je da ga očekuje velika karijera i sjajni rezultati I vesti u 2024. godini. U LFA promociji je zabeležio 4 borbe i 4 pobede prekidom u prvoj rundi, a s obzirom da je LFA „ulaznica“ za UFC, nije nemoguće ovog momka videti jako brzo u UFC.

MURAD GUSEYNOV

MURAD GUSEYNOV

Record: 6-0
Age: 25
Division: Welterweight

Sa druge strane planete donosimo vam još jednog velikog talenta u welterweight kategoriji. Slično mnogim borcima koji imaju veze sa Bahreinom, Murad Guseynov je do sada napravio veliki rezultat u svetskom amaterskom prvenstvu. Sudeći po njegovim mečevima ima dosta prostora za napredak u udaračkom segmentu dok je svoje najveće uspehe beležio kada borbu sprovede na zemlju gde je isticao svoje vrhunsko greppling znanje.

Koristeći svoje vrhunsko rvanje poznat je po diktiranju borbe i sjajnom snalaženju u borbi uz žicu. Veliki potencijal ima a ostaje nam da vidimo kakve će rezultate beležiti u 2024. godini.

SARVARJON KHAMIDOV

SARVARJON KHAMIDOV

Record: 15-0
Age: 26
Division: Bantamweight

Uprkos tome što je bio na prošlogodišnjoj listi velikih potencijala, zbog svoje neaktivnosti i iščekivanju povratka zaslužuje opet da se nađe. Iako se borio jednom u 2023. godini potpisao je za Bellator i sigurno je da će biti problem svima u bantamweight kategoriji. Imajući u vidu da je glavni sparing partner Petr Yan-a ne bi bilo čudno ukoliko bi se našao u UFC rosteru ove godine ukoliko on to bude želeo. Neverovatan kvalitet poseduje ovaj momak.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Hamidov Sarvarjon (@khamidov_s)

MATEO VOGEL

MATEO VOGEL

Record: 8-3
Age: 27
Division: Featherweight

Poslednji borac sa ove liste je Mateo Vogel. Rođen je u Kanadi i čini se da Kanada konačno staje na noge kada je reč o MMA sceni. Izgubio je meč na Contender Series tesnom odlukom a dosta MMA ljubitelja je komentarisalo kako je Vogel pobedio ovaj meč. Jaču stranu mu predstavlja BJJ i vlasnik je crnog pojasa ali mu nije strana i borba na nogama. Trenutno ima zakazan meč za titulu u organizaciji Unified MMA 55 (UFC Fight Pass) i ako dođe do pobede u tom meču jasno je da će se ponuditi UFC koji će ga zasigurno prihvatiti.

Hvala našem Bojanu Savičiću na velikoj pomoći u ovom članku!

Zapratite TRIANGLE TV i budite u toku sa dešavanjima u MMA svetu!

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime