UFC 297 NAJAVA: Ovog vikenda gledamo Strickland vs Du Plessis i još dobrih borbi!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ovog vikenda nas očekuje fantastični UFC297. Prvi PPV događaj u 2024. godini će se održati u Torontu u Kanadi.

UFC 297: Sean Strickland vs Dricus Du Plessis

Da li će Sean Strickland uspešno odbraniti titulu ili je Dricus du Plessis novi šampion srednje kategorije? Ko je novi šampion ženske bantamweight kategorije? Da li Mike Malott može pobediti Neil Magnya i ući u top 15 welterweight divizije? Ko izlazi kao pobednik u meču Chris Curtis vs Marc-Andre Barriault? Kako će izgledati Arnold Allen posle poraza od Max Hollowaya? Pored odličnih borbi u uvodnom delu fight carda dobićemo i odgovore na gore navedena. Ovaj put, domaćin je Kanada a sigurno je da nas očekuje krcata Scotiabank Arena u Torontu.

Za sve ljubitelje MMA klađenja, ADMIRALBET je spremio najjače kvote za ovaj vikend!

ARNOLD ALLEN (19-2) VS MOVSAR EVLOEV (17-0)

Main card otvaraju dva fantastična borca. U pitanju je meč između Arnold Allena i Movsar Evloeva. Engleski borac dolazi iz poraza od Max Hollowaya i sigurno je da će tražiti pobedu i povratak na pobednički niz. Ovog vikenda ga očekuje neporaženi ruski borac koji je trenutno 9. izazivač u featherweightu i ima sjajan skor od 17-0. Biće ovo sjajan okršaj i meč koji bi mogao da odluči ko bi bio sledeći izazivač za titulu. Imajući u vidu stil borbe koji preferiraju oba borca očigledno je da glavni deo večeri ne može početi bolje.

Arnold Allan vs Movsar Evloev na UFC 297 u Torontu

CHRIS CURTIS (30-10-1) VS MARC-ANDRE BARRIAULT (16-6-1)

Drugi meč glavnog dela večeri će se održati u middleweight kategoriji između Chris Curtisa i Marc-Andre Barriaulta. Jedan od glavnih sparing partnera UFC šampiona Sean Stricklanda, Chris Curtis, nalazi se na 14. mestu izazivača i smatra se kao ozbiljan test za svakog borca koji želi da uđe u TOP15. Krasi ga sjajna nokauterska snaga i od svojih 30 pobeda u karijeri čak 17 je završio nokautom. U protekla 4 meča zabeležio je samo jednu pobedu protiv Joaquin Buckleya i ovaj meč mu predstavlja “poslednji voz“ za velike stvari u kategoriji. Sa druge strane imamo Marc-Andre Barriaulta koji takođe ima sjajnu nokautersku snagu i od 16 pobeda u karijeri 10 je zabeležio nokautom. Očekuje nas sjajan meč koji bi se po svim prognozama analitičara trebao voditi uglavnom na nogama a ukoliko tako bude onda je ovaj meč potencijalan meč večeri.

Chris Curtis vs Marc-Andre Barriault

NEIL MAGNY (28-11) VS MIKE MALOTT (10-1-1)

Neil Magny je trenutno 13. izazivač u welterweight kategoriji i predstavlja čuvenog “gatekeeper“ u ovoj kategoriji. UFC mu često daje velike nade i američki borac predstavlja pravi test za novi nalet boraca koji su željni ulaska u TOP15. U proteklom meču je izgubio od velike nade UFC Ian Garrya, a Dana White i Mick Maynard su odlučili da mu ponovo daju novog borca koji bi mogao da predstavlja “problem“ u kategoriji. Mike Malott je u sjajnom nizu od 6 pobeda i reč je o kompletnom borcu koji je svih 10 pobeda zabeležio prekidom, 6 puta submissionom i 4 puta nokautom.

Neil Magny vs Mike Malott na UFC 297

RAQUEL PENNINGTON (15-8) VS MAYRA BUENO SILVA (10-2-1-1)

Sunaslovna borba večeri će se održati između Raquel Pennington i Mayre Bueno Silve. Pobednik će postati šampion ženske bantamweight kategorije i očekuje nas pravi spektakl. Silva je poznata po odličnoj BJJ i od svojih 10 pobeda čak 7 je slavila submissionom a upisala je i 1 nokaut. Raquel je u nizu od 5 pobeda i vidi svoju šansu u svom meču ukoliko nametne svoj tempo i pritisak na Mayru. Očekuje nas sjajan meč koji je uvod za glavnu borbu večeri u kojoj se očekuje pravi vatromet.

 Raquel Pennington vs Mayra Bueno Silva , UFC 297! Photo: mmajunkie.com

SEAN STRICKLAND (28-5) VS DRICUS DU PLESSIS (20-2)

Glavna borba večeri se održava između šampiona srednje kategorije Sean Stricklanda i drugorangiranog borca u kategoriji Dricus du Plessisa. Ovaj meč, moramo priznati, nije privlačio puno pažnje dok se nije desio incident na UFC 296 kada je došlo do okršaja na trbinama između ova dva borca a takođe se digla prašina i oko komentara Du Plessisa na račun Stricklanda i njegovom odrastanju i traumama. Strickland je sve to doživeo lično a sudeći po slikama koje objavljuje na društvenim mrežama, nikad nije izgledao bolje i motivisanije. Celu priču o Stricklandovom teškom odrastanju i traumama možete pročitati OVDE . Očekuje nas pravi spektakl, kako na pres konferenciji tako i na meču. Zasigurno je da će se o ovom meču pričati i posle njega.

Sean Strickland i Dricus Du Plessis predvode UFC 297

UFC 297 fight card i kvote u Admiralbet kladionici:

  • Sean Strickland (1,80) vs. Dricus du Plessis (2,00)
  • Mayra Bueno Silva (1,55) vs. Raquel Pennington (2,31)
  • Mike Malott (1,25) vs. Neil Magny (3,55)
  • Chris Curtis (1,50) vs. Marc-Andre Barriault (2,41)
  • Movsar Evloev (1,48) vs. Arnold Allen (2,48)
  • Brad Katona (1,48) vs. Garrett Armfield (2,47)
  • Charles Jourdain (1,50) vs. Sean Woodsen (2,42)
  • Serhiy Sidey (1,54) vs. Ramon Taveras (2,33)
  • Gillian Robertson (1,37) vs. Polyana Viana (2,85)
  • Yohan Lainesse (1,63) vs. Sam Patterson (2,15)
  • Jasmine Jasudavicius (1,24) vs. Priscila Cachoeira (3,65)
  • Malcolm Gordon (1,47) vs. Jimmy Flick (2,49)

Ukoliko žeite da se kladite na UFC 297 i KSW 90 ovog vikenda, posetite ADMIRALBET i kladite se po najjačim kvotama!

Autor teksta Bojan Savičić

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime