Makhachev nakon pobede zatražio Fergusona: „Želim da ga penzionišem!“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Islam Makhachev se vratio nakon poprilično duge pauze i slavio u duelu sa Drew Doberom na UFC 259 koji je održan ovog vikenda.

Islam Makhachev i Tony Ferguson

„Naslednik Khabiba Nurmagomedova“ je odradio odličnu borbu i praktično Dobera ostavio bez šanse da priredi iznenađenje. Fantastično rvanje, odlična kontrola na parteru i pozicija, rezultirale su gušenjem u 3. rundi borbe (Arm triangle choke).

Jako bitna pobeda za Islama, koji se pre ovoga borio na UFC 242 u Abu Dhabiu na događaju koji su predvodili Khabib Nurmagomedov i Dustin Poirier. Makhachev je tada bio bolji od Davi Ramosa. Nakon pobede u intervju je izjavio ko bi bio njegov idealan protivnik za sledeći nastup:

„Moja borba iz snova je protiv Tony Fergusona, toje borba koju baš želim. Želim da ga penzionišem. To je čovek koji previše priča! Khabib je u penziji, a on mu non stop pravi pritisak. Čemu to? Ja sam tu, imam sedam pobeda u nizu. Organizujte taj meč!

Khabibu i Fergusonu se nije dalo da se bore, kao što znamo njihova borba je otkazana čak 5 puta pod raznim nezamislivim okolnostima. Ko zna možda bude nešto od ove priče sa Makhachevim, pa UFC pokuša da organizuje ovaj meč. Nakon ove pobede Islam će sigurno napredovati na rang listi lake kategorije, a Ferguson je u padu. Nije nemoguće da baš ovaj duel bude naredni za bojicu.

Zapratite TRIANGLE TV i budite u toku sa dešavanjima u MMA svetu

Ko bi pobedio da dođe do meča?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime