Nakon odbijanja borbe UFC uklonio Edwardsa sa liste boraca!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

UFC je danas presekao i uklonio trećeplasiranog borca velter kategorije Leona Edwardsa sa ranking liste boraca. Da dobro ste pročitali, Edwards nije više u TOP 15 boraca UFC velter kategorije.

Leon Edwards

UFC je rešio da sankcioniše britanca koji se poslednji put borio 20.07.2019 potiv Dos Anjosa kojeg je pobedio jednoglasnom sudijskom odlukom. Edwards se u poslednje vreme spominjao kao opcija za izazivača za titulu, ali izgleda da do toga neće doći u skorije vreme. Kako prenose svetski MMA portali. Edwards je odbio borbu protiv Stephen Thompsona uz obrazloženje da mu ta borba apsolutno ništa ne donosi. Takođe se navodi da je „Rocky“ odbio borbu i protiv Khamzata Chimaeva.

Edwards je u nizu od 8 pobeda za redom u UFC oktagonu, poslednji put poražen je još 2015. i to od aktuelnog šampiona Kamaru Usmana. Podsetimo Edwards je imao zakazan meč protv Woodleya na UFC u Londou gde je trebao da nastupi i Duško Todorović, koji je otkazan zbog početka globalne pandemije korona virusa. Zbog situacije sa virusom Edwards je ostao „blokiran“ u Britaniji i nije mogao da učestvuje u prvim UFC eventovima nakon pandemije. Čelnike UFC organizacije je razljutila odluka trećeg borca kategorije koji nije prihvatio njihova dva predloga, pa su se odlučili za ovako radikalan potez.

Ova situacija je najbolje došla Belal Muhammadu koji je nakon odstranjivanja Leona Edwardsa postao 15. borac velter kategorije.

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime