Naslednik se pridružuje Khabibu na UFC 249: Islam Makhachev protiv Alexander Hernandeza!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Još jedna borba potvrđena je za UFC 249 koji će predvoditi Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson u Brooklynu. Već nedeljama se pričalo o ovom duelu, a juče smo dobili i zvaničnu potvrdu od strane UFC. Pred nama je zanimljiva borba u lakoj kategoriji, a učesnici nje su Alexander Hernandez  i Khabibov naslednik Islam Makhachev.

Foto: MMA Junkie

Islam Makhachev (18-1, 7-1 UFC) je najavljen kao Khabibov naslednik. To govori sam Khabib a i njegov otac Abdulmanap. Kako kaže šampion u lakoj kategoriji, Islam je već sada bolji od njega. Naravno teško je u to poverovati, ali svakako Makhachev je ozbiljan borac pred kojim je svetla budućnost. Koliko Khabib poštuje Islama dovoljno govori njegova izjava, da u trenutnku kada Islam dođe do napada na titulu, Khabib će mu je prepustiti.

Svoj poslednji nastup imao je na UFC 242 gde se borio i Khabib sa Poirierom. Makhacev je u Abu Dhabiu savladao Davija Ramosa. 18 aprila u Brooklynu sastaće se sa takođe mladim i talentovanim borcem Alexandrom Hernandezom.

Alexander Hernandez (11-2, 3-1 UFC) je kao što smo rekli takođe mlad i talentovan borac. U svoja prva dva UFC nastupa je upisao dve pobede protiv respektabilnih imena kao što su Beneil Dariush kojeg je nokautirao u prvoj rundi i Oliver Aubin-Mercier kojeg je savladao jednoglasnom sudijskom odlukom. U Centar pažnje dospeo je posle prozivanja Cowboy Cerronea, sa kojim je i radio borbu. Nije se baš sportski poneo prema čoveku koji zaslužuje svako poštovanje, pa je to platio i glavnom. Verovatno i najbolji nastup Donalda Cerronea u poslednje vreme, krunisao je pobedom protiv mladog Hernandeza nokautom u 2. rundi. Posle teškog poraza Hernandez se vraća pobedom nad Franciscom Trinaldom.

Očekuje nas izuzetno zanimljiva borca 18. aprila u Brooklynu. Bitan meč za obojicu boraca, pobednik ove borbe nastavlja svoj put ka vrhu lake kategorije.

Ko će pobediti u ovoj borbi ?

 

 

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime