NOĆ ZA PAMĆENJE! Gaethje nokautirao Fergusona, Cejudo pobedio i povukao se. Ngannou za 20 sekundi!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

KAKAV EVENT! Ovo je bila noć za pamćenje. UFC 249 je ispunio svako očekivanje a slobodno možemo reći da je i nadmašio. Imali smo tu čast da gledamo jedan od najboljih eventova u MMA istoriji. Gotovo svaka borba na cardu je bila spektakl. 11 vrhunskih i tesnih borbi.

Foto: Jasen Vinlove-USA TODAY Sports

Da krenemo od one najvažnije. Justin Gaethje je novi privremeni prvak lake kategorije posle spektakularne borbe protiv Tony Fergusona. Tražili smo nasilje, dobili smo nasilje. 5 rundi pravog rata na nogama i mnogo čistih udaraca na obe strane. Gaethje je noćas bio mnogo bolji borac od Fergusona. „El Cucuy“ gotovo da nije imao odgovor na Gaethjeove snažne i tvrde udarce sa kojima je konstantno pogađao. Niko u dosadašnjoj karijeri nije ovako slobodno možemo reći „prebio“ Fergusona. Nokautom u 5 rundi Gaethje nanosi Fergusonu prvi poraz nokautom u karijeri. Ovom pobedom Gaethje je obezbedio borbu sa šampionom lake kategorije Khabibom Nurmagomedovim. KAKAV MEČ, prosto morate ovo da pogledate.

Henry Cejudo je pobedio Dominicka Cruza prekidom samo 5 sekundi do kraja 2. runde. Možda je prekid bio i preran ali svakako ne možemo umanjiti pobedu Cejudu koji je ele 2 runde imao totalnu dominaciju nad Cruzom. Cedujo je kontrolisao sredinu oktagona i pogašao snažnim kikovima. Umeo je i ručnim kombinacijama precizno da pogodi bivšeg „kralja bantam kategorije“. Prekid dolazi samo 5 sekundi do kraja, Cejudo pogaša čistim kolenom Cruza i nastavlja serijom udaraca. Sve nas je zaprepastila njegova izjava u oktagonu nakon meča kada je izjavio da se povlači i da je ovo njegova poslednja borba: „Ja sam najveći niko nije uspeo da osvoji Olimpijsku medalju i pojas u dve kategorije UFC. Imam 33 godine, dosta je!“ Da li je Cejudo bio ozbiljan ili je ovo samo još jedna od njegovih šala, saznaćemo uskoro.

Foto: MMA Fighting

Francis Ngannou je BRUTALNO nokautirao Jairzinho Rozenstruika za samo 20 sekundi. „Predator“ je u bukvlno prvoj razmeni „ugasio“ Rozenstruika. I ako ima preko 80 kikboks mečeva, Rozenstruik se verovatno nikada nije susreo sa ovakvom snagom udarca. Prosto je neverovatno, Ngannou je toliko snažan, da on nokautira protivnika čak i kada ga ne pogodi lepo. Svaka čast Ngannou, ovim nastupom zaslužio je priliku u borbi za titulu.

Calvin Kattar je takođe BRUTALNO nokautirao Jeremy Stephensa u 2. rundi. Dok nismo videli glavnu borbu večeri, bili smo sigurno da če ovo biti borba godine. Od samog početka oba borca su krenula agresivno. Kattar je pogodio snažan lakat iz kontre pravo u lice Stephensa koji ga je oborio. Nastavio je Kattar seriju udaraca dok je protivnik bio na podu i pogodio još 2 jeziva lakta, sa kojima je bukvalno poceo lice Stephensa. Spektakularne razmene, prosto morate da vidite ovo u koliko niste gledali.

Greg Hardy je pobedio Yorgana De Castra jednoglasnom sudijskom odlukom posle 3 runde. Hardy je pokazao koliko je napredovao. De Castro je odlično otvorio borbu i iznenadio nas sve pa i Hardya. Kažnjavao je kontrama i pogađao snažnim kikovima Hardya, što se videlo po njegovoj nozi. Problem za De Castra nastaje u 2. rundi, kada je prilikom „bacanja“ kika, loše pogodio Hardya i povredio nogu. Od tog trenutka nije uspeo da uputi ni jedan udarac, a povreda noge uticala je i na njegovu kretnju. Zaslužena pobeda Greg Hardya.

Još jedna spektakularna borba viđena je večeras. Donald Cerrone i Anthony Pettis su nam pružili borbu za pamćenje. 3 runde atraktivne borbe pune otvorenih razmena. Prosto je bilo uživanje gledati meč. Na kraju jednoglasnom sudijskom odlukom pobeđuje Pettis. Mnogi borci i fanovi se baš ne slažu sa ovom odlukom i smatraju da je Cowboy trebao da pobedi u ovom meču.

Alexey Oleynik je pobedio Fabricia Werduma podeljenom sudijskom odlukom. Zanimljiva borba dva veterana i majstora BJJ-a. Oleynik nas je sve iznenadio sa borbom na nogama. Pogađao je odlično i čak je uzdrmao Werduma na početku borbe. Bilo je zanimljivo u par situacija videti ova dva BJJ majstora na podu. Werdum je dominirao u tom segmentu borce, ali na kraju pobeda ruskom borcu. Odličan meč.

Još jedna zanimljiva borba i još jedna teška sudijka odluka. Michelle Waterson i Carla Esparza su odradile jedan jako približan meč. Kao i većina borbi, protekla je u stand up-u. Na kraju Esparza dobija pobedu podeljenom sudijskom odlukom.

STRAŠAN MEČ! Vicente Luque je i u revanšu pobedio Niko Pricea. 3 runde pravog rata, odličnih razmena i konstantnog uzbuđenja. Biće teđko čelnicima UFC-a da dodele bonuse, pošto je svaka borba zaslužila. Niko Price je možda bio bolji borac danas i imao borbu u svojim rukama, ali Luque pobeđuje prekidom doktora u 3 rundi, posle velike posekotine na licu Pricea. Slika Priceovog lica je obeležila UFC249.

Bryce Mitchell je neverovatan. Ovakvu dominaciju nismo skoro videli. Bukvalno je neutralisao Charlesa Rossu. Na trenutke sam pomisli da gledam Khabiba. Sjajan grepling meč i pokušaji završnica kakvi se retko viđaju. Na kraju sudijske kartice bodovanja koje glase 30:25, 30:25 i 30:24 dovoljno govore.

Ryan Spann se provukao što bi se u narodu reko kroz iglene uši i prednost koju je stekao na početku meča mu je donela pobedu podeljenom sudijskom odlukom. Spann je bio najveći favorit na fightcardu dok je Sam Alvey bio totalni autsajder, a da je borba trajala još malo stigao bi i do prekida. Odlična borba takođe na nogama puna kontri i akcija. Prosto smo uživali u ovom fantastičnom eventu.

UFC 249 – Rezultati borbi

Justin Gaethje def. Tony Ferguson – TKO (R5 3:40)
Henry Cejudo def. Dominick Cruz – TKO (R2 4:58)
Francis Ngannou def. Jairzinho Rozenstruik – TKO (R1 0:20)
Calvin Kattar def. Jeremy Stephens – TKO (R2 2:42)
Greg Hardy def. Yorgan De Castro – jednoglasna sudijska odluka

Anthony Pettis def. Donald Cerrone – jednoglasna sudijskaodluka
Aleksei Oleinik def. Fabricio Werdum – podijeljena sudijskaodluka
Carla Esparza def. Michelle Waterson – podijeljena sudijskaodluka
Vicente Luque def. Niko Price – TKO (R3 3:37)
Bryce Mitchell def. Charles Rosa – jednoglasna sudijska odluka
Ryan Spann def. Sam Alvey – podijeljena sudijska odluka

 

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime