OČEKUJE NAS SPEKTAKL OVOG VIKENDA! UFC 291 najava

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

U noći između subote na nedelju će se održati dugo očekivani UFC 291. Lokacija održavanja je Salt Lake City, a sigurno je da nas očekuje krcati Delta Center.

UFC 291

Ko preuzima titulu BMF od Jorgea Masvidala? Da li će se Alex Pereira snaći u poluteškoj kategoriji? Da li Michel Pereira zaslužuje top 10 Welterweighta? Da li je ovo poslednji meč čuvenog Tony Fergusona? Može li Derrick Lewis da zadrži ranking poziciju u teškoj kategoriji? Da li Kevin Holland može da nokautira Michael Chiesu i da li Uroš Medić beleži novu pobedu?

Dustin Poirier i Justin Gaethje predvode UFC 291

Ovo su sve pitanja koja će UFC fanovi širom sveta dobiti nakon ovog eventa, a mi ćemo zajedno analizirati par borbi koje se čine da bi mogle biti upamćene dugo nakon završetka eventa.

UROŠ MEDIĆ VS MATTHEW SEMELSBERGER

Uroš Medić (8-1) se vraća! Nakon pobede nad Omarom Moralesom na eventu UFC Fight Night 206 Holm vs Vieira i povrede šake na sparingu sa klupskim kolegom Beneil Dariushom i dugog oporavka, momak iz Budisave je spreman da se bori. U pitanju je short notice, a protivnik će mu biti Matthew Semelsberger (11-5).

Uroš Medić

Meč će se održati u welterweight kategoriji koja Urošu nije prirodna ali imajući u vidu da je meč prihvaćen 3 nedelje ranije onda je svima jasno zašto se bori u kategoriji više. Uroš Medić u ovaj meč ulazi kao „autsajder“ po mišljenju kladionica. Kvota na Medića iznosi „čak“ 2.60.

Semelsberger je prošli meč izgubio podeljenom odlukom sudija protiv Jeremiah Wellsa i ne dovodi se u pitanje njegova želja o povratku u pobednički niz. Medić je jedini poraz doživeo od Jalin Turnera (13-7) koji je u nizu od dva poraza u mečevima protiv Gamrota i Hookera. Ova borba nas očekuje oko 00:30h i sigurni smo da će cela Srbija ostati budna da podrži našeg borca. Uroš je u borbi protiv Moralesa izgledao odlično, pa nema razloga da ga takvog ne vidimo i u noći između subote na nedelju.

Matthew Semelsberger protivnik Uroša Medića na UFC 291

DERRICK LEWIS VS MARCOS ROGERIO DE LIMA

U meču koji je 6. po redu na cardu nas očekuje prava teškaška poslastica. Derrick “The Black Beast“ Lewis (26-11) će pokušati da se vrati na pobednički niz. Američki nokauter se trenutno nalazi u „očajnoj“ formi i u proteklih 5 borbi je pretrpeo 4 poraza (3 u nizu). Poznato je da ga Dana White i Mick Maynard nisu štedeli i da je svaki meč dobijao ozbiljne protivnike poput Ganea, Tuivase, Pavlovicha i Spivka, ali u sledećem meču će imati priliku protiv Marcos Rogerio De Lime da konačno zabeleži pobedu.

Derrick Lewis

De Lima (21-8) je u prošlom meču zabeležio pobedu protiv Waldo-Cortes Acoste, a Lewis mu predstavlja najveći izazov do sada u karijeri. Obojica su poznati po svojoj nokauterskoj snazi i retko ko očekuje da ovaj meč može da ode dalje od prve runde. Eventualnom pobedom nad Marcosem, Lewis bi se vratio u igru za top 5 teške kategorije koji je već prebukiran naletom nove generacije nokautera.

Marcos Rogerio De Lima

MICHAEL CHIESA VS KEVIN HOLLAND

Nakon skoro dve godine odsustva Michael Chiesa (16-6) se konačno vraća. Protivnik u povratničkom meču će mu biti ni manje ni više nego Kevin Holland (24-9). Poslednji meč Chiesa je odradio protiv Sean Brady-a i doživeo je poraz sudijskom odlukom.

Michael Chiesa

Sa druge strane Kevin Holland je na prošlom meču protiv Santiaga Ponzibbia zabeležio pobedu nokautom u trećoj rundi. Zanimljivu činjenicu u karijeri Michaela Chiese predstavlja to što nikad nije zabeležio pobedu nokautom dok je Kevin Holland poznat po nokautima. Chiesa je trenutno rangiran na mestu broj 12. welterweight kategorije i porazom bi ustupio to mesto Hollandu koji bi mogao nastaviti pohod ka mestu u top 10 te kategorije. Očekuje nas sudar dva totalno suprotno orijentisana borca i sudar veština tako da ne sumnjamo da će i ovaj meč predstavljati spektakl pored svih borbi koje nas očekuju.

Kevin Holland

TONY FERGUSON VS BOBBY GREEN

Da li ćemo prisustvovati poslednjem meču legendardnog Tony Fergusona (25-8)? Portali širom sveta se pitaju da li je njegov kraj došao ili ima i dalje u sebi to nešto što će ga vratiti na pobednički niz. Dosta se dovodi u pitanje i njegovo mentalno zdavlje imajući u vidu aktivnosti van oktagona zbog kojih je bio krivično gonjen i kažnjavan. “El Cucuy“ je trenutno u nizu od 5 poraza i na ivici je otkaza u UFC a šansu da zabeleži pobedu i produži sebi boravak još neko vreme u najboljoj MMA organizaciji na svetu će imati protiv Bobby Greena (29-14).

Tony Ferguson

“The king“ je u nizu od 3 poraza a poznat je kao borac koji uskače na short notice, ide glavom kroz zid i nikad ne ostaje dužan u oktagonu, pobedio ili ne uvek da sve od sebe. Ocečkuje nas borba dva UFC veterana i ovaj meč nam možda pruža priliku da vidimo poslednji meč Greena ili Fergusona.

Bobby Green

STEPHEN THOMPSON VS MICHEL PEREIRA

Zasigurno jedan od potencijalnih „Fight of the night“. Borba će se održati u welterweight kategoriji a poznato je da su obojica atraktivni udarači i da će se borba odvijati na nogama. Stephen Tompson (17-6-1) eventualnom pobedom se približava top 5 kategorije i verovatno poslednjem jurišu na titulu imajući u vidu njegove godine.

Stephen Thompson

Sa druge strane Michel Pereira (28-11) trenutno rangiran na mestu broj 15. ima šansu da nastavi svoj pobednički niz od 5 borbi. Mnogi portali širom sveta predviđaju da ukoliko Thompson zabeleži poraz i završi nokautiran da bi mogao da se penzioniše a svi znamo koliko je atraktivan Pereira i kakav arsenal udaraca ima.

Michel Pereira pobedio Santiago Ponzinibibia na UFC Vegas 55

JAN BLACHOWICZ VS ALEX PEREIRA

Alex Pereira (7-2) u poluteškoj kategoriji! Mnogi su najavljivali da će doći do ove promene kategorije kod brazilskog nokautera, a sada se to i obistinilo. Nakon poraza teškim nokautom od Adesanye, “Poatan“ prelazi u polutešku kategoriju gde će odmah imati ozbiljan test i šansu za napad na titulu ukoliko dođe do pobede u ovom meču.

Alex Pereira UFC

Protivnik će mu biti Jan Blachowicz (29-9), legendarni poljski borac. Povredom šampiona poluteške kategorije Jamal Hilla mesto šampiona ostalo je prazno. Mnogi portali su preneli vest da je ovo borba za privremenog prvaka ali je UFC demantovao tako da nam ostaje da vidimo šta Dana White planira sa tom kategorijom. Obojica su poznati po strašnoj nokauterskoj snazi a da li će Pereira proći kao i njegov najveći rival Israel Adesanya prelaskom u polutešku kategoriju ostaje nam da vidimo za vikend.

Jan Blachowicz

DUSTIN POIRIER VS JUSTIN GAETHJE

Šta tek reći za ovaj meč? Poznato je da su Dustin Poirier (29-7) i Justin Gaethje (24-4) već odradili meč a konačan ishod je otišao na stranu Poiriera koji je slvaio nokautom u 4. rundi. Obojica su okarakterisani kao jedni od najkompletnijih boraca u svojoj diviziji jer ih krasi odličan stand up, a sa druge strane poznati su i po dobrom grapplingu i veštinama u BJJ. Pobednik ovog meča će dobiti titulu BMF a titulu će dodeliti ni manje ni više nego Jorge Masvidal!

Dustin Poirier i Justin Gaethje predvode UFC 291

Zaista odlična borba za kraj jednog od najboljih fight carda ove godine i moramo priznati da nas je Dana White lepo počastio i priredio nam pravi spektakl!

Na kompletan UFC 291 događaj se možete kladiti u Victory.rs kladionici po najboljim uslovima!

Hvala puno Savičić Bojanu na odličnom tekstu!

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime