OČEVIM STOPAMA: Khabib postaje trener bivšeg UFC šampiona!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Khabib Nurmagomedov je sada i zvanično bivši MMA borac. Legendarni dagestanac je izjavio kako se neće vraćati u oktagon i da će se posvetiti novim poslovnim obavezama.

Khabib Nurmagomedov i Luke Rockhold

Ipak Khabibu je teško bez MMA sporta, pa će i dalje biti prisutan, ali ovoga puta kao trener. Neporaženi Nurmagomedov će trenirati i pomagati u pripremama bivšem UFC šampionu i svom nekadašnjem sparing partneru Luke Rockholdu koji se sprema za povratak u oktagon posle duge pauze, a to je potvrdio u intervjuu za ruski TMZ Sports upravo Rockhold:

Sad preuzima ovu ulogu trenera, želi da me priprema i bude veliki deo mog povratka. On želi da bude ‘Trener godine’, to je njegova želja. Želi da nastavi očevim stopama. Njegov otac je uvek imao odlične procene i imao je oko za ovaj sport, a mislim da je Khabib spreman da preuzme tu ulogu“

Rockhold smatra da Khabib može da bude dobar trener i da veruje da će se to i dogoditi:

Naravno da može da bude dobar trener. „Čak i ako znate puno toga, bolje je da vas neko usmerava i da se prepustite treneru kojem verujete. Bez obzira na to koliko ga znate, nekad se bolje odmaknuti i pustiti druge da upravljaju situacijom. Khabib zna kako nabiti ritam i svideo mi se čim se pojavio. Videlo se da voli da radi i uvek me je gurao do krajnjih granica.

Bivši šampion srednje kategorije se nije borio još od 2019. i poraza u poluteškoj kategoriji od aktuelnog šampiona Jana Blachowiza, ali oktrio je kada bi mogli da ga vidimo u oktagonu:

„Nekakva realna opcija kada bi mogao da se vratim je na letu, tamo negde krajem leta. Moram dobro da pripremim svoje telo. Konstantno imam problema sa ramenom, ali se konačno situacija popravlja i dolazim do tačke da imam dosta samopouzdanja po tom pitanju. Trudim seda se vratim u formu i to je vrhunski osećaj. Dobro je ponovno biti u sali, a polako se vraća i ona vatra u meni“

Zapratite TRIANGLE TV i budite u toku sa dešavanjima u MMA svetu!

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime