Overeem nakon pobede: „Razmišljam o dve stvari, završetku karijere i još jednom napadu na titulu!“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Alistair Overeem je upisao jako važnu pobedu nad Walt Harrisom posle velikog preokreta. I ako je u odličnoj formi i na neki način proživljava najzrelije borilačke dane, 40 godišnji Overeem je svestan da se kraj njegove karijere uskoro bliži i da nema još puno vremena. Reem je jedan od najvećih imena u ovom sportu, sigurno je jedan od najboljih boraca koji nikad u vlasništvu nisu imali UFC pojas. U svojoj bogatoj karijeri, pored nastupa u K1 upisao je ukupno 65 profesionalnih mečeva uz 46 pobeda na najvišem svetskom nivou.

Foto: MMAJunkie

Kako je rekao novinarima posle jučerašnje pobede, trenutno razmišlja samo o dve stvari. O završetku karijere i još jednom napadu na titulu:

„Još uvek jurim tu titulu. U poslednjoj sam fazi karijere i trenutno razmišljam samo o dve stvari . O završetku karijere i još jednom napadu na titulu.

Dao je Overeem i svoje viđenje i analizu borbe protiv Harrisa:

Definitivno sam bio u problemima jer sam završio u nokdaunu, a pored toga sam zaradio i posekotinu. Na sve to sam ispred sebe imao čoveka od 125 kilograma koji je pokušavao da me završi. Da, definitivno sam bio u problemima. On je atleta, vrlo je brz i jako snažan, ali srećom sam uspeo da došem do preokreta i pobede.

Foto: Jasen Vinlove-USA TODAY Sports

Biće zanimljivo videti ko će biti Overeemov sledeći protivnik. Iskusni holanđanin je u odličnoj formi. Posle poraza od Curtis Blaydesa, Reem se odlučio za nesvakidašnji potez u ovom sportu. Ostavio je ego sa strane i otišao u Elevation, klub u kome trenira upravo čovek koji ga je pobedio i nastavio svoju karijeru tamo. Od prelazka u Elevation, Overeem je skroz promenio način borbe i pobedio je Sergey Pavlovicha, Alexey Oleinika. Imao je potpunu dominaciju i pobedu protiv Jairzinha Rozenstruika ali je samo 5 sekundi pred kraj borbe, Rozenstruik nokautirao Overeema i istopio prednost koju je holanđanin gradio čitav meč. Sada posle pobede nad Harrisom, Overeem dolazi na vrh kategorije i može da se nada u slučaju jedne ili dve pobede ponovnom napadu na titulu.

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime