Ovog vikenda gledamo jedan od najvećih UFC događaja UFC 300! Pogledajte šta nas očekuje

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

U noći između subote na nedelju u T Mobile Areni u Las Vegasu gledaćemo jubilarni UFC 300 koji čekamo sa velikim nestrpljenjem.

UFC 300

Fight card za UFC 300 je jedan od najboljih u istoriji najbolje MMA promocije, ali mnogi mma fanovi su želeli da vide „jači“ main event od sadašnjeg a to je duel između Alexa Pereire i Jamahal Hilla za titulu poluteške kategorije.

Alex Pereira vs Jamahal Hill

Alex Pereira (9-2) će po prvi put braniti svoju titulu šampiona poluteške kategorije koju je osvojio pobedom nad Jiri Prochazkom. Izazivač će mu biti bivši šampiom Jamahal Hill (12-1) koji se zbog velike pauze prouzrokovane povredom ahilove tetive odlučio da „odloži“ svoju titulu i ne stopira kategoriju, uz dogovor sa Danom da kada se vrati iz povrede on bude sledeći u redu za napad na istu.

Alex Pereira i Jamahal Hill UFC 300

Hill je svoj jedini poraz u karijeri doživeo od Paul Craiga, a od tada je u nizu od 4 pobede. U svom poslednjem nastupu gde je i postao UFC šampion je pobedio Pereirinog „mentora“ Glovera Teixeiru. Pored imperativa pobede i odbrane titule, brazilac će imati „motiv“ i da osveti svog prijatelja i trenera. Prema kladionicama status favorita pripada Hillu na koga je kvota 1,70 dok je na Pereiru kvota 2,04.

Weili Zhang vs Xiaonan Yan

Aug 31, 2019; Shenzhen, China; Zhang Weili (blue gloves) with the title belt after defeating Jessica Andrade (red gloves) during UFC Fight Night at Shenzhen Universiade Sports Centre. Mandatory Credit: David G. McIntyre-USA TODAY Sports

U sunaslovnoj borbi gledamo duel dve najbolje borkinje strawweight kategorije. Obe borkinje dolaze iz Kine, tako da se ovaj duel sa nestrpljenjem iščekuje sa druge stane planete. Aktuelna šampiona strawweight kategorije Weili Zhang (24-3) ulazi sa tri pobede u nizu i pripada joj uloga „velikog“ favorita u duelu protiv zemljakinje Xiaonan Yan (17-3). Kvota na Zhang je samo 1,19 dok je na Yan čak 4,20.

Justin Gaethje vs Max Holloway

Među fanovima UFC-a, ova borba je ustvari main event ovog događaja. Kada god se neko od ove dvojice boraca nađe u kavezu, dobijamo spektakularnu borbu, a zamislite šta nas očekuje kada se susretnu jedan protiv drugoga u noći između subote na nedelju.

Max Holloway i Justin Gaethje

Dvojica vrhunskih udarača koje krasi i „jaka brada“, spremni su da atmosferu u T Mobile Areni dovedu do usijanja i pokažu zbog čega se smatraju najatraktivnijim borcima današnjice. Ulogu favorita dobio je Gaethje na koga je kvota 1,55 dok je na Hollowaya kvota 2,30.

Charles Oliveira vs Arman Tsarukyan

Pobednik ovog duela će najverovatnije biti sledeći izazivač za titulu šampiona lake kategorije protiv Islama Makhacheva. Ulog je veliki. Bivši šampion Charles Oliveira (34-9) ulazi u ovaj duel na krilima velike pobede nad Beneil Dariushom. Charles je u fenomenalnom nizu a jedini poraz doživeo je od Islama Makhacheva u poslednjih 13 borbi.

Charles Oliveira i Arman Tsarukyan, FOTO: mmajunkie.com

Sa druge strane Arman Tsarukyan (21-3) je budućnost lake kategorije. Ovaj fenomentalni jermenski borac je u naletu i iza sebe ima 3 pobede u nizu. Kao i Oliveira u poslednjoj borbi savladao je Beneil Dariusha. Mnogi su iznenađeni činjenicom da je u ovoj borbi prema kladionicama favorit Tsarukyan na koga je kvota 1,42 dok je na Oliveiru „čak“ 2,70.

Bo Nickal vs Cody Brundage

Najbolji američki rvač i velika nada UFC promocije Bo Nickal (5-0) ukrstiće rukavice sa Cody Brundageom (10-5) na otvaranju glavnog programa UFC 300. Mnogi se ne slažu sa ovom odlukom i smatraju da ima mnogo boljih borbi koje zaslužuju da se nađu na glavnom programu (Prochazka vs Rakić) ali UFC dobro zna šta i zbog čega radi.

Cody Brundage i Bo Nickal UFC 300

Ako pričamo o kvotama i statusu favorita, u ovoj borbi se vidi najveća razlika nego na celom događaju. Kvota na Nickala je samo 1,03 dok je na Brundagea čak 9,00.

Jiri Prochazka vs Aleksandar Rakić

Jako važna borba za polutešku kategoriju gledaćemo na zatvaranju uvodnog programa na UFC 300 u Las Vegasu.

Aleksandar Rakić i Jiri Prochazka

Naš Aleksandar Rakić se vraća nakon povrede kolena koju je zadobio u borbi sa Janom Blachowiczem u maju 2022. godine. Rakić deluje prespremno i jako je motivisan, potencijalna pobeda nad Prochazkom bi mogla da mu obezbedi napad na titulu šampiona. Stilski ova borba odgovara Rakiću koji je jako disciplinovan borac i gotovo sigurno neće dozvoliti Prochazki da napravi „haos“ u ovom meču, gde češki borac najbolje funkcioniše.

Ulogu blagog favorita dobio je Aleksandar Rakić na koga je kvota 1,80 dok je na Jiri Prochazku kvota 1,90.

UFC 300 fight card

glavni program:

  • Alex Pereira vs. Jamahal Hill
  • Zhang Weili vs. Yan Xiaonan
  • Justin Gaethje vs. Max Holloway
  • Charles Oliveira vs. Arman Tsarukyan
  • Bo Nickal vs. Cody Brundage

uvodni program:

  • Jiri Prochazka vs. Aleksandar Rakic
  • Aljamain Sterling vs. Calvin Kattar
  • Kayla Harrison vs. Holly Holm
  • Sodiq Yusuff vs. Diego Lopes
  • Jalin Turner vs. Renato Moicano
  • Jessica Andrade vs. Marina Rodriguez
  • Jim Miller vs. Bobby Green
  • Cody Garbrandt vs. Deiveson Figueiredo

Na UFC 300 se možete kladiti u ADMIRALBET Kladionicama po najjačim kvotama!

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime