Perspektivni UFC teškaš po drugi put pozitivan na doping testu!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Perspektivni UFC teškaš iz Brazila ispred sebe će imati jako težak period u karijeri jer je po drugi put pozitivan na doping testu.

Carlos Felipe, FOTO: espn.com

Carlos Felipe (11-2, 3-2 UFC) i ako ima samo 27 godina već drugi put je pozitivan na doping testovima. Najveći potencijal teške kategorije iz Brazila je u svom poslednjem meču izgubio od Andrea Arlovskog 16. oktobra jednoglasnom sudijskom odlukom. Njegov uzorak koji je uzela USADA nakon te borbe, dve nedelje kasnije ispostavio se kao pozitivan kada su stigli rezultati.

Andrei Arlovski i Carlos Felipe

Felipe je bio pozitivan na Boldenon koji je jedan od steroida koji je „čuven“ u Brazilu. UFC teškaš je kažnjen sa 15% od svog honorara te večeri (4200 dolara) i 490 dolara sudskih i administrativnih troškova. Takođe je dobio suspenziju od 18 meseci zabrane borenja koja retroaktivno stupa na snagu od dana kada je testiran borac. Što znači da će Felipe moć da se bori tek od 16. aprila 2023. godine.

Podsetimo ovaj perspektivni teškaš je prvi put pao na doping testu pre njegovog UFC debija. Još 2017. godine tada neporaženi Felipe imao je pozitivan test pre nego što je odradio prvi meč u UFC. USADA mu je izrekla zabranu od 2 godine borenja, što je Carlos „odslužio“. Samo godinu ipo dana nakon prvog pada, Felipe je ponovo pozitivan na steroide.

Zapratite TRIANGLE TV i uživajte u najboljem MMA sadržaju!

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime