Poirier nakon pobede: „Pretio mi je i govorio da će se boriti sa prvakom, ali ja sam prvak!“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Glavna borba večeri u kojoj su očestvovali Dustin Poirier i Dan Hooker bila je pravi spektakl i po mnogima je već najbolja borba u 2020. godini. Pobedu je upisao Dustin Poirier posle fantastičnog preformansa, možemo slobodno reći i jednog od najboljih u njegovoj karijeri.

LAS VEGAS, NEVADA – JUNE 27: Dustin Poirier celebrates after his victory over Dan Hooker of New Zealand in their lightweight fight during the UFC Fight Night event at UFC APEX on June 27, 2020 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Chris Unger/Zuffa LLC)

„Bio je ovo težak meč. Dan je došao da se bori i jako je čvrst protivnik. On je u usponu i stvarno je mislio da će me pobediti. Pretio mi je pre borbe i govorio da će me pobediti i boriti se sa prvakom, ali ja sam prvak. Ovo je nešto što volim da radim. Neko sam ko veruje u svoj tim, veštine i radnu etiku. Pojavio sam se, izvukao još jednu pobjedu, a ostalo mi je i snage za još nekoliko rundi“

Poslednji put se borio još protiv Khabiba Nurmagomedova na UFC 242 a nakon toga je usledila operacija kuka i dug oporavak. Pored svega, Dustin je pokazao da ima „šampionski mentalitet“ i kako sam kaže nije potpuno zadovoljan nastupom:

„Možda sam mogao da budem malo više skoncentrisan. Nisam se dovoljno izmicao kod nekih udaraca. Zato nikako ne možemo da govorimo da nisam poštovao Danovu snagu, ali opet mislim da sam predugo ostajao u poziiji za razmenu. Definitivno mogu i bolje od ovoga.

Bivši privremeni prvak lake kategorije oktriva da je u jednom trenutku bio uzdrman:

Uzdrmao me je samo onda kada me je pritisnuo uz ogradu i provukao ono koleno. Bio sam impresioniran koliko je visoko i brzo podigao kukove a da ja nisam primetio. Pogodio me je, na sekundu mi je zatreperilo pred očima, a kad sam se vratio on me je napadao krošeima. Pogledao sam sudiju i nisam imao pojma koliko je do kraja. Uspeo sam da se oporavim i da se vratim još jači. To su vam borbe. Borba nije borba dok ne preživiš nešto tako. A ovo večeras je bila jedna dobra borba!

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime