Rakić podržao Jonesa: „Ako su Conor i Khabib dobili , zašto ne bi i Jones“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Najbolji srpski MMA borac i drugorangirani borac UFC poluteške kategorije odradio je intervju za MMA Fighting.

Aleksandar Rakić

Izneo je „Raketa“ stav o trenutno „najvrelijoj temi“ MMA zajednice a to je potencijalni meč Jona Jonesa u teškoj kategoriji. Kao što znamo postoje problemi u pregovorima za meč Jon Jones Ngannou na relaciji između po mnogima najboljeg borca svih vremena i UFC organizacije.

FOTO: Instagram Triangle TV Screenshot

UFC ne želi da plati Jonesa onoliko koliko on traži, pa je čak „Bones“ zatražio da ga UFC otpusti i da nastavi karijeru u drugoj promociji. Rakić je u intervjuu izneo svoje mišljenje o ovoj situaciji i stao na stranu Jona Jonesa:

„Jon je do sada uradi o sve što je mogao. 13 puta je obranio titulu poluteške kategorije, uradio je nešto što niko osim njega nije i u potpunosti ga razumem. Kad pogledam u nazad, ako Conor McGregor može da dobije ogroman novac ili Khabib Nurmagomedov, zašto onda ne bi mogao i on? To je pored toga i druga kategorija, teška kategorija. Tu je i borba protiv Francisa, zastrašujućeg tipa. Ja bih na njegovom mestu tražio isto“

Dao je Rakić i svoje prognoze i predviđanje potencijalnog duela između novog šampiona teške kategorije Francisa Ngannoua i Jona Jonesa:

„Jon je jako pametan borac i njegov IQ je visok. Verujem da će posvetiti dosta vremena da detaljno prouči Francisa i kad dođe borba videćete Jona koji koristi apsolutno svaku slabost koju Francis posjeduje. Ne znam kako će se osećati u teškoj kategoriji, video sam da sad ima 114 kilograma, treba se kretati na toj težini. Treba prvo da se navikne na tu kilažu, pa sparing, rad na fokuserima i da dođe do toga da to može pet rundi da radi.

Biće to jako zanimljiva borba jer je Francis zver. On je sad šampion  koji je nokautirao Stipu. dokazao je još jednom kakvu snagu ima. Jon je sa druge strane jako pametan. Ako borba ode do odluke, vidim Jona kao pobednika, ali kao što smo već videti, samo jedan direkt je dovoljan da Francis ugasi svetla. Za mene je ova borba 50-50“

Na kraju je Rakić prokomentarisao i svoj potencijalni prelazak u tešku kategoriju jednoga dana:

Ja još uvek imam posla u poluteškoj kategoriji. Kad postanem šampion, naravno da ću otići u tešku. Po prirodi sam teškaš. Visok sam, imam raspon i verovatno ću biti jedan od najbržih teškaša sa najboljim kretanjem u kategoriji. Sad se krećem poput velteraša ili borca srednje kategorije, tako da će to biti moja velika prednost!

Zapratite TRIANGLE TV i budite u toku sa dešavanjima u MMA svetu!

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime