Šon Strikland o njegovim traumama iz detinjstva i odrastanju!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Šon Strikland (28-5) je prošle godine napravio senzaciju pobedivši Izraela Adesanju (24-3) i time osvojio UFC pojas.

Šon Strikland pobedio Izraela Adesanju na UFC 293

Mnogi su videli Adesanju kao velikog favorita, ali je Strikland iznenadio ceo svet i doslovno izdominirao Izraela. Prva odbrana titule srednje kategorije ga očekuje 20. januara protiv Drikusa du Plesisa (20-2). Meč će se održati u Torontu i nije privlačio toliko pažnje publike do nedavnog UFC 296 gde je došlo do okršaja na tribinama između Šona i Drikusa.

YouTube player

 

Ono što je posebno privuklo pažnju publici je komentari na račun “Tarzana“ i prozivkama koje je uputio du Plesis a odnose se na traume i odrastanje Šona. Afrički borac je na konferenciji izjavio: “Misliš li da te je tata ubio od batina? Tvoj tata ne može da se poredi sa mnom, svaka memorija iz detinjstva će ti se vratiti to veče kada uđeš u oktagon.“

Šon je nedavno pre toga rekao kako ne podržava šta je Kolbi Konvigton izjavio za oca Liona Edvardsa i da borci trebaju da imaju granicu kada je u pitanju “Trash talk“ i da ne treba ničija porodica da se spominje. Nakon toga desio mu se incident sa Drikusom i u poslednjem gostovanju u podkastu “This Past Weekend“ je Šon imao malo više vremena i prostora da kaže i odgovori na prozivke du Plesisa.

“Neke stvari su van totalne pameti. Ne priča se o protivnikovoj ženi, deci, i ljudima koji su zlostavljani. Takve stvari su odvratne. Kada je Drikus prešao granicu pokušao sam da izignorišem. Kuvalo je u meni. Kada god je krenuo da spominje ta *ranja, poludeo bih. Problem je ako si zlostavljan kao dete, napravljen si da budeš žrtva celog svog života, iako odrasteš u čoveka nikada nećeš biti isti“
Započeo je Strikland a onda se osvrnuo na traume iz detinjstva kada je odrastao u Kaliforniji:
“Bio sam otprilike treći ili četvrti razred i spavao sam uvek u sobi sa mamom jer sam mislio da će je moj otac ubiti. Spavao sam ispod kreveta ili kod vrata da on ne bi mogaoda uđe. Znao sam da će pokušati da je ubije“.
A onda se osvrnuo na jedan užasan incident koji se završio tako da je Strikland zvao policiju koja je uhapsila njegovog oca kada je napao majku:
“Jedan dan je bilo baš užasno. Upali su u veliku svađu a ja sam bio ispod kreveta. Mislio sam da će je ubiti u tom trenutku. Sećam se da se popeo na nju i krenuo da viče da će je ubiti i tada je počeo da je davi rukama. Izleteo sam ispod kreveta uzeo gitaru koja je stojala u sobi i udario ga iz sve snage u glavu, pobegao iz kuće i pozvao policiju. Ne znam da li je to bilo gore od situacije kada joj je rekao Ako me ikada prevariš preseću ti stomak ubaciti u njega kiselinu i zakopaću te. Dok sam išao u osnovnu školu, dešavalo mi se da legnem posle škole u krevet sav uplakan i razmišljam o samoubistvu. Tada sam prestao da verujem u Boga. Sada je on tu. Zašto je sada tu kada imam sve a nije bio tada uz mene? Ne postoji Bog. Moje prve memorije. Kada pogledam unazad kroz detinjstvo i pokušam da se setim nekih lepih memorija, ne mogu, jednostavno ih nema.“

Strikland je u nekim momentima zastajao jer su ga suze stizale. Očigledno da je Du Plesis uspeo da ga izbaci iz ravnoteže a sigurno je da nas očekuje odličan fight week, pun naboja i tenzija i posle svega toga okršaj za šampiona UFC srednje kategorije.

Zapratite TRIANGLE TV i budite u toku sa dešavanjima u MMA svetu!

Autor teksta Bojan Savičić

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime