Sterling o Yanu: „Umesto da ga suspenduju, nagradiće ga revanšom!“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Aljamain Sterling postao je UFC šampion bantam kategorije, nakon diskvalifikacije Petr Yana zbog ilegalnog kolena na UFC 259.

Aljamain Sterlin i Petr Yan UFC 259

Skoro mesec dana nakon osvajanja šampinskog pojasa, Sterling se obratio medijima koji su bili prisutni na UFC 260, gde je bio i šampion bantam kategorije. Objasnio je Aljamain situaciju oko Petr Yana, potencijalnog revanša i još mnogo toga:

„U bilo kom drugom sportu, kad napraviš nešto nelegalno, suspenduju te, kazne te i isključe iz igre. ovog momka će nagraditi sa revanšem. Ispada da možemo da prekršimo pravila i ništa nam se neće dogoditi po tom pitanju. znači, mogu da preskočim Oktagon i ništa mi se neće dogoditi.

Mogu da odem u drugi ugao i da napadnem nekoga od protivnikovih kolega ili da gurnem njega nakon zvona i ništa mi se neće dogoditi. Ako imaš neka pravila moraš da ih se pridržavaš. moraš  da ih nametneš, Ili jednostavno pusti da bude sve bez pravila.“

Sterling smatra kako je Yan zaslužio kaznu zbog postupka koji je učinio:

„Mislim da je ta guzica trebala da bude suspendovana ili kažnjena na neki sličan način. Mogli su meni da isplate određenu sumu novcu zbog ilegalnog faula, zbog kojeg bih mogao da ostanem bez par godina svoje karijere.“

Aktuelni šampion želi da pruži Yanu revanš ali ne u ovom trenutku. Kako je sam izjavio potreban mu je odmor i oporavak:

Mene su u Nevadi suspendovali na 45 dana bez kontakta. Tako da još ni ne treniram. Opet sam imao probleme sa vratom tako da trenutno razmišljamo šta će biti moj sledeći korak. Ne znam da li smo spremni krenuti odmah u novi trening kamp.

Ne zaboravite, taj lik se povukao iz prve borbe, koju smo trebali da imamo u decembru, a ja sam trebao da idem na operaciju odmah nakon toga. Odradili smo ovu borbu. Nažalost, ja sam sada počeo da osećam da su mi mišići premoreni. u levoj ruci imam delimičnu atrofiju levog tricepsa. Nije dobro“

Biće zanimljiv rasplet situacija u bantam kategoriji i rivalstvo između Aljamain Sterlinga i Petr Yana. Nema sumnja da je revanš neophodan, ali pitanje je kada će biti.

Zapratite TRIANGLE TV i budite u toku sa dešavanjima u MMA svetu!

Poslednje vesti

Povezani članci

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime