Tony Ferguson: Nisam ničija rezerva, napad na titulu u decembru

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Nesuđeni prvak lake kategorije Tony Ferguson pozvao je na obračun pobednika glavne borbe UFC 242 između Khabiba Nurmagomedova i Dustina Poiriera.

Tony Ferguson je rekao da se nada da će Dustin Poirier pobediti Khabiba i da će ćemo u decembru gledati „dobru staru američku borbu“.

Tony Ferguson

 

Moram se boriti za titulu! Idem tamo. Pobednik u ovoj borbi je moj. Rekao je Ferguson u utorak za ESPN

Prokomentarisao je Ferguson opciju koja se spominjala predhodnih nekoliko dana. Pojedini mediji su javili da će Ferguson u Abu Dhabiu biti kao opcija ako neko od aktera sa glavne borbe slučajno odpadne. Ferguson je to demantovao:

Pre svega ja nisam rezerva ni za koga! Pričalo se dosta o tome, ali ja nisam rezervna opcija. Sledeća borba biće za pojas.

„El Cucuy“ čeka priliku da napadne titulu još od osvajanja privreenog pojasa u oktobru 2017 godine. Problemi sa povredama i druge nevlolje van kaveza su dovele do toga da mu UFC oduzme pojas, a odnos sa predsednikom UFC-a Danom Whiteom je u jako lošem odnosu. Bivši privremeni prvak izjavio je da nije dobro tretiran u UFC-u.

Ferguson ima nekoliko nerešenih pitanja sa promocijom, a jedno od njih je to što mu nije priznat status UFC prvaka. Ali Tony je rekao da će se pozabaviti problemima kada dođe vreme i sebe je nazvao :čovekom kompanije:. Ovu izjavu bi i te kako UFC mogao da iskoristi protiv njega, u slučaju da sledeći napad na titulu dodele najvećoj MMA zvezdi Conoru McGregoru. Sam Dana White je rekao da bi Conor mogao dobiti revanš protiv Khabiba. Nema sumnje da je to meč koji bi oborio sve rekorde kada je u pitanju PPV, a svi dobro znamo na čemu se zasniva politika poslovanja UFC-a. Ferguson je rekao da nema šanse da mu UFC uskrati priliku da sledeći napadne titulu i da MMA fanovi u svetu to ne bi podržali.

Tony Ferguson

Conor McGregor je najavljivao svoj povratak u julu, ali je povredio ruku, takođe je i on spomenuo Fergusona kao potencijalnog protivnika. Ferguson je na to dodao:

On je poput bivših devojaka. Prestao sam se brinuti za njega. Sada spominje moje ime? Nek se skloni odavde!

Ako se vrati, vidim ga u borbi sa gubitnikom iz ove borbe na UFC 242. Ako želimo da poštujemo rang listu, moramo to da radimo na pravi način. Možda ću mu dati šansu ako pobedi gubitnika sa UFC 242.

Tony Ferguson trenutno od UFC-a traži da mu pokaže novac i zakaže borbu za titulu koju već dugo čeka.

 

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime