UFC dogovorio dve velike borbe u lakoj kategoriji za 2024. godinu!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Nakon novogodišnjih i božićnih praznika, prvi čovek UFC promocije Dana White je odlučio da nas obraduje sa dve fantastične borbe.

Charles Oliveira i Arman Tsarukyan dogovoreno za UFC 300, FOTO: mmajunkie.com

Obe borbe ćemo gledati u lakoj kategoriji. Prva borba će se održati na UFC 299 između Dustin Poiriera (29-8) i Benoit Saint-Dennisa (13-1), a druga će se održati na UFC 300 između Charles Oliveire (34-9) i Arman Tsarukyana (21-3).

POIRIER VS SAINT-DENNIS

Nakon poraza od Justin Gaethjea nokautom, Dustin Poirier će imati šansu da se vrati na pobednički niz. Protivnik će mu ovaj put biti Benoit Saint-Dennis koji je u nizu od 5 uzastopnih borbi. Biće ovo ’now or never’ “Diamonda“ da se vrati u poziciju izazivača za titulu. Laka kategorija UFC-a je pretrpana strašnim borcima i nadolazećim talentima i ovo je još jedan pravi dokaz.

Dustin Poirier vs Benoit Saint-Denis dodato na UFC 299

Eventualnom pobedom francuskog borca videli bismo iznenađenje a svakako da bi Benoit dosta napredovao na ranking listii postao ozbiljan kontender. Očekuje nas pravi vatromet od borbe a sigurni smo da će ceo fight card biti fenomenalan. Trenutno fight card za UFC 299 izgleda ovako:

  • Sean O’Malley vs. Marlon Vera – for bantamweight title
  • Dustin Poirier vs Benoit Saint-Denis
  • Gilbert Burns vs. Jack Della Maddalena
  • Song Yadong vs. Petr Yan
  • Kevin Holland vs. Michael Page
  • Maycee Barber vs. Katlyn Chookagian
  • Jailton Almeida vs. Curtis Blaydes
  • Asu Almabaev vs. CJ Vergara
  • Rafael dos Anjos vs. Mateusz Gamrot
  • Pedro Munhoz vs. Kyler Phillips

OLIVEIRA VS TSARUKYAN

Sledeća fantastična vest je okršaj za prvog izazivača lake kategorije. Pobednik ovog duela će dobiti priliku da napadne titulu UFC šampiona lake kategorije i revanšira se Islamu Makhachevu.

Charles Oliveira i Arman Tsarukyan, FOTO: mmajunkie.com

Oliveira je imao zakazan nastup protiv šampiona ali usled povrede koju je zadobio na treningu morao je otkazati borbu. Sada kada se oporavio UFC ga nije poštedeo nego mu je dao pravi izazov u vidu Arman Tsarukyana. Biće ovo žestoki okršaj između dva fantastična borca kojima nije strano ni borba na nogama a još manje borba u parteru. Odlikuje ih vrhunski BJJ a nakon par spektakularnih nokauta dokazali su da su opasni i na nogama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Triangle TV (@triangle.tv)

Na UFC 300 ćemo videti i našeg Aleksandra Rakića koji ima zakazanu borbu protiv Jiri Prochazke u meču koji bi nam mogao dati novog izazivača za titulu poluteške kategorije.

FOTO: Instagram Triangle TV Screenshot

2024. godina nije mogla početi bolje, sjajne borbe nas očekuju u ovoj godini a sigurni smo da najbolje još nije objavljeno i da Dana čeka neke velike vesti iz drugih promocija da bi svojim marketinškim trikom objavio još veće borbe u svojoj organizaciji.

Zapratite TRIANGLE TV i uživajte u najboljem MMA sadržaju!

Autor teksta Bojan Savičić

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime