UFC OBJAVIO RANK LISTU: Aleksandar Rakić zvanično TOP 5 u svetu!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Kao što obično biva UFC ponedeljkom (utorak po Evropskom vremenu) ažurira svoje ranking liste. Jako lepa vest za sve ljubitelje MMA sporta u Srbiji, a i na Balkanu je da  prvi put u istoriji ima TOP 5 UFC borca. Aleksandar Rakić je u TOP 5 najboljih boraca na svetu!

Ovome je predhodila velika pobeda nad bivšim UFC izazivačem za titulu Anthony Smithom, kojeg je prosto deklasiarao Rakić u noći između subote na nedelju u Las Vegasu. Pobedom nad Smithom, Raketa je preuzeo petu poziciju koju je držao „Lavlje srce“.

Kao što znamo Jon Jones je odlučio da odloži svoj pojas poluteške kategorije, koji će dobiti novog vlasnika. Prvi na listi poluteške kategorije Dominick Reyes boriće se sa trećim izazivačem Jan Blachowiczem za titulu prvaka. Drugi izazivač i povratnik iz povrede Thiago Marreta Santos će se boriti sa svojim zemljakom i četvrtim borcem kategorije Glover Teixeirom. Peto mesto zauzima naš Aleksandar Rakić koji čeka rasplet situacije u kategoriji. Ako gledamo realno postoje dve opcije za Rakića. Prva je meč protiv gubitnika iz borbe za titulu Reyes vs. Blachowicz, a druga je možda i ekspresni napad na titulu. Realnija je možda prva opcija, baš iz razloga jer i sam Rakić želi da odradi borbu na 5 rundi i bude spreman za title fight, ali MMA je takav da nikada ne znaš šta može da se dogodi i sve je moguće. Čestitamo Aleksandru na istorijskom uspehu za MMA sport na Balkanu a pogotovo u Srbiji.

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime