Usman nakon pobede: „Ovo je moj kavez! Treninzi i meč su dve različite priče!“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Kamaru Usman je pobedio svog bivšeg sparing partnera Gilbert Burnsa u glavnoj borbi večeri na UFC 258.

Kamaru Usman pobedio Gilbert Burnsa, FOTO: MMA Fighting

Usman je stigao do pobede tehničkim nokautom u trećoj rundi posle „paklene“ prve runde, gde ga je Burns uzdrmao i zamalo završio. Usman je još jednom dokazao da je najbolji velteraš današnjica a o tome najbolje govori činjenica da je prestigao legendarnog Georges St Pierra (12) sa 13 pobeda u nizu u velter kategoriji.

Nakon velike pobede Usman je izjavio da mu je bilo teško da se bori protiv bivšeg sparing partnera, čak je i nahvalio Burnsa i izjavio da trening i meč nije ista stvar:

Sjajan je osećaj ali ovo je bilo jako teško. Cela ova situacija oko mog napuštanja kluba, ali pre svega, ne možete da ne poštujete sve ono što je Gilbert Burns uradio u ovoj kategoriji. Vratio se nakon što je bio nokautiran u lakoj, preselio se u velter i počeo prolaziti kroz druge likove. Na ovo smo putovanje zajedno krenuli i večeras je to pokazao. Nizao je nokaute da bi došao do ove borbe. Ali već sam rekao, ja sam onaj lik iz prvog tima i moj borilački IQ je drugačiji. Treninzi i borbe su dve različite priče. Tu sam od početka do kraja jedna potpuno druga zver i on se u to večeras i sam uverio.

Prokomentarisao je Usman i furiozan početak Burnsa koji ga je uzdrmao na startu meča i objasnio da je dobro osetio desnu ruku svog protivnika:

Znao sam da udara jako. Tako su se uglavnom odvijali naši zajednički treninzi. Ja bih bacio jedan udarac, a on bi uzvraćao teškim kontrama. Za lika koji se preselio iz lake u ovu kategoriju on stvarno ima puno snage u tim rukama. Da je na mom mestu bio neko drugi iz ove kategorije, Burns bi ga uspavao tim udarcima. Pogodio me je u prvoj rundi onim krošeom i to sam osetio dobro

Usledilo je i pitanje Joe Rogana zbog čega se uneo Burnsu u lice, kada u prošlosti to nismo viđali od Usmana, na šta je nigerijac odgovorio:

Ovo je moj kavez. Ja sam šampion ovde sa razlogom. Briga me ko ste, kada uđeteunutra više niste moj prijatelj. Rekao je i sam da imam nešto što on želi i da dolazi po to. Od početka do kraja unutra nije bilo prijateljstva. Svima ostalima poručujem da je vreme da pokažete jebeno poštovanje. Šampion sam sa razlogom i tu ostajem!

Zapratite TRIANGLE TV i budite u toku sa dešavanjima u MMA svetu!

Poslednje vesti

Povezani članci

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime