Velimir Mladenov o pobedi Jonesa nad Reyesom: Bez dvoumljenja pobeda Jonesu, sve čisto!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Od kako se završio UFC 248 komentari javnosti umesto na kvalitet borbe usmereni su na sudijsku odluku. Kao što već znamo, Jon Jones je odbranio titulu šampiona i pobedio jednoglasnom sudijskom odlukom Dominicka Reyesa. Javnost je podeljena, Reyes smatra da je pobedio. Ovo su najteže situacije, jednostavno ne može se svima udovoljiti, uvek će biti neko očtećen.

Foto: Screenshot

Pitali smo našeg najboljeg sudiju Velimira Mladenova da nam iznese njegovu viziju i bodovanje ove borbe. Velimir je jedan od najboljih Evropskih MMA sudij. Prisutan je na najvećim organizacijama kao što su ACB, KSW, RCC, Ahmat, GMC itd…

Velimir kaže kako je sve čisto i da je pobeda Jonesa na mestu:

Prilično jasna sudijska odluka u meču Jones vs. Reyes. No, za bodovanje ovakvog meca nije dovoljno baviti se MMA-om, trenirati ga ili takmičiti se u istom, već proći sudijske seminara i upoznati se u tačnu terminologiju i sistem bodovanja. Sjajno poznavanje pravila od strane šampiona i ponovo pobeda koja mnogima izgleda kao blizu, a u stvarnosti je čista.

Prva runda očigledno za izazivača. Pritisak koji je vodio ka prvom D (dominance).

Druga runda nerešena. Pre može da ode Jonsu, nego Reyesu. Kratak pritisak izazivača, ostatak pripada šampionu.

Treća runda Jonsu. Pritisak, pokušaji obaranja, čistiji udarci koji ispoljavaju akumuliranu štetu vidljivu na nosu izazivača.

Četvrta šampionu. Obaranje (ledja dotakla žicu), pritisak uz još jedan pokušaj obaranja. Efektivnije grappling I strajking. Uprkos šteti koju je prouzrokovao izazivač, runda šampionu.

Peta apsolutno šampionova. Pritisak, šteta (oko), obaranje.

Proračunato, iskusno, bez dvoumljenja za Jon Jonesa.

Foto: Privatna arhiva

Hvala Velimiru na stručnom komentaru!

Poslednje vesti

Povezani članci

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime