White je prezadovoljan Chimaevom i razmišlja ko je sledeći: „Možda je spreman za Usmana!“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Khamzat Chimaev je ime koje je do skoro retko ko čuo, ali u poslednjih 2 nedelje se to i te kako promenilo. Momak koji je upao u poslednjem trenutku kao zamena za Duška Todorovića koji je na žalost bio pozitivan na COVID-19 testu i po drugi put otkazao svoj debi. Chimaev je bukvalno „demolirao“ John Phillipsa i pobedio ga u prvoj rundi. Samo 10 dana kasnije Khamzat Chimaev prihvata još jednu borbu u UFC i to  u kategoriji ispod (velter), inače njegovoj matičnoj protiv talentovanog Britanskog borca Rhysa McKeeja, kojeg je takođe dobio bez poteškoća, totalnom dominacijom u prvoj rundi.

O njegovoj dominaciji govori statistika po kojoj je Khamzat u dva UFC meča pogodio 192 značajna udarca a primio samo 2! Nerealno zvuči ali tako je. U borbi sa Phillipsom odnos značajnih udaraca bio je 124-2 dok protiv McKeea neverovatnih  68-0.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Khamzat Chimaev je čovek koji je ušao u istoriju kao prvi borac koji je nastupio i pobedio na dva meča u UFC u razmaku od 10 dana i to u dve različite težinske kategorije. Chimaev je trebao da se bori na Brave CF eventu koji se održava 8. avgusta u Stockholmu, ali je nakon što je Duško Todorović bio pozitivan na COVID19 virus, upao umesto njega i „rasturio“ John Phillipsa. Samo 10 dana nakon tog meča Chimaev se spušta u kategoriju ispod (77 kg) gde je takođe izdominirao Rhys McKeea i pobedio prekidom u prvoj rundi. Fascinantna statiskita i odnos udaraca Chimaeva i njegovih protivnika. Vaše mišljenje o Chimaevu❓ @khamzat_chimaev

Објава коју дели 𝚃𝚛𝚒𝚊𝚗𝚐𝚕𝚎 𝚃𝚅 𝙾𝚏𝚏𝚒𝚌𝚒𝚊𝚕 𝙰𝚌𝚌𝚘𝚞𝚗𝚝 (@triangle.tv) дана

Predsednik UFC organizacije Dana White je u razgovoru sa Brett Okamotom za ESPN izjavio kako je prezadovoljan Švedskim borcem Čečenskog porekla i kako bi mogli da ga gledamo već 15. septembra na UFC 252 gde se bore Stipe Miočić i Daniel Cormier:

Khamzat je tako dominantan, tako je samouveren i želi da nastavi da se bori svakog vikenda. Volim borce sa takvim mentalitetom i sviđa mi se što je momak jako talentovan Dali smo mu najvećeg britanskog potencijala koji je ozbiljan borac. Chimaev je učinio da sve izgleda kao da on tamo ne pripada. Dečko je ozbiljan borac i toga je i te kako i sam svestan. Rekao je da želi da nastavi da se bori i da bi voleo u septembru da se bori, a ja ću mu to omogućiti.

„Razmišljamo koga da mu damo sledećeg. Sedeli smo celo jutro i razmišljali šta je sledeće za njega. Ako pitate njega, on je odmah spreman za Usmana. Ako pitate mene da li je spreman za Usmana? Gledajući kako trenutno djeluje, ko zna? Vrlo je moguće!“

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime