Adesanya i Gastelum najbolja borba u 2019? Pogledajte TOP 5 borbi po izboru MMA Junkie

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Jedan od najpozdanijih portala kada je u pitanju MMA, MMA Junkie objavio je listu od najboljih 5 borbi u protekloj 2019. godini po njihovom izboru.

5. Henry Cejudo vs. Marlon Moraes at UFC 238

Henry Cejudo  (15-2 MMA, 9-2 UFC) se borio protiv Marlona Moraesa  (23-6-1 MMA, 5-2 UFC) za upražnjeno mesto šampiona u Bantam kategoriji. Henry je napravio veliki uspeh i šokirao svet pobedivši Moraesa. Inače Cejudo je u ovu borbu ušao kao šampion u flyweight kategorije koja je ispod bantama. Do pobede je došao prekidom u drugoj rundi i tako postao šampion u dve kategorije u UFC.

4. Vicente Luque vs. Bryan Barberena at UFC on ESPN 1

Vicente Luque (17-7-1 MMA, 10-3 UFC) je dokazao da je ozbiljna pretnja svima u velter kategoriji posle pobede nad  Bryan Barberenom (14-7 MMA, 5-5 UFC) u pravom ratu!

Nakon 3 runde vrhunske borbe gde smo videli akciju na obe strane, Luque je samo 6 sekundi do kraja poslednje runde, sjajnim kolenom nokautirao Barbarenu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

#vicenteluque defeats #bryanbarberena via tko in the final round with only 6 seconds to go. #ufcfightnight #ufcphoenix #mma #ufc #bellator #mmanews #ufcnews #kreon #kreonmma

Објава коју дели KREON_MMA (@kreon_mma) дана

3. Kamaru Usman vs. Colby Covington at UFC 245

Ovu borbu smo dugo očekivali a možemo reći da je ona bila i bolja nego što smo očekivali. Imali smo priliku da prisustvujemo pravom borilačkom spektaklu. Kamaru Usman (16-1 MMA, 11-0 UFC) je pobedio svog ljutog rivala još iz studentskih dana Colby Covingtona (15-2 MMA, 10-2 UFC) i odbranio titulu šampiona u velter kategoriji.

Oba borca su dala sve od sebe i priredili nam borbu za pamćenje. Ipak Usman je bio bolji i stigao do prekida u 5. rundi. Zanimljivo je da se gotovo cela borba ovijala na nogama, a to je retko ko očekivao.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

This is how you make a fucking statement #ufc245

Објава коју дели Moorkings🇳🇬🇺🇸️💯🔥 (@moorkings) дана

2. Paulo Costa vs. Yoel Romero at UFC 241

Paulo Costa (13-0 MMA, 5-0 UFC) je osigurao mesto izazivača za titulu posle pobede nam Yoel Romerom  (13-4 MMA, 9-2 UFC) na UFC 241.

Odličnu borbu su nam pružili Costa i Romero a bilo je i dosta varnica pre same borbe, a borci su jedan drugoga optuživali da koriste steroide. Costa je pobedio sudijskom odlukom koja je podigla dosta prašine kod publike a i kod velikog broja boraca, koji su smatrali da je Romero pobedio ovaj meč. Sve u svemu Paulo Costa će čim se oporavi od operacije biceps, biti protivnik aktuelnom šampionu Israelu Adesanyi.

1. Israel Adesanya vs. Kelvin Gastelum at UFC 236

Najbolja borba u 2019. godini po izboru MMA Junkie je borba u srednjoj kategoriji između Israela Adesanye (18-0 MMA, 7-0 UFC) i Kelvina Gasteluma (15-5 MMA, 10-5 UFC) koja je predvodila UFC 236.

Ako bi lično mene pitali i ja bi verovatno ovu borbu izabrao za najbolju u godini. Pravi rat, 5 rundi akcije. I Adesanya i Gastelum su dali sve od sebe i priredili nam spektakl. Nema sumnja, Adesanya je bio dosta konkretniji i opasniji, pa je odneo pobedu jednoglasnom sudijskom odlukom. Posle ove pobede, dobio je priliku da napadne titulu u srednjoj kategoriji.

YouTube player

Da li se slažete sa ovim izborom ?

 

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime