Ahmed Vila pred sutrašnji nastup protiv Torresa: Čeka me težak zadatak

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Jedan od najtalentovanijih boraca u regionu Ahmed Vila, sutra će nastupiti na Infferno Fighting Championship 4 protiv brazilca Danela Torresa. Biće to sudar dva mlada i talentovana borca sa velikim iskustvom i sigurno meč koji obećava.

Očekuje te borba na Innferno Fighting Championship 4 potiv brazilca Daniela Torresa. Šta znaš o svom protivniku I kako su prošle pripreme ?

Pripreme su prošle odlično. Dio kampa sam odradio u Latviji kod prijatelja Edgars Skriverasa, koji je nedavno postao prvak Karate combat-a. On mi je idealan sparing partner od kojeg mogu puno naučiti. Drugi dio priprema sam odradio u Švedskom Västerås Fight Club-u. Sada još ostaje posljednji I najteži dio, a to je skidanje kila. Vjerujem da ću ovaj put lakše skinuti posljednje kilograme jer sam se pridržavao posebnog režima ishrane. Što se tiče protivnika, mogu reći da je opasan protivnik I ima dosta iskustva iako je mlad.

I ti I Torres ste mladi borci koji imaju veliko iskustvo I borili ste se sa dosta dobrih boraca. Šta misliš da će presuditi u ovom meču ?

Vjerujem da u svakom meču presudi taktika odnosno koliko je borac uspije sprovesti u samoj borbi I prilagoditi se situaciji. Također bitno je kako se ko nosi sa atmosferom I stresom prije borbe.

Iza sebe imaš poraz od Mads Brunella, kako vidiš sada na taj meč ? Koliko te je taji poraz na neki način motivisao da nastaviš dalje ?

Mislim da je I poraz dio sporta ali mi je žao što nisam pokazao više u toj borbi. Borba mi je bila motivacija za dalje jer sam vidio na čemu treba više da radim. Iz svake borbe nešto naučim I trudim se da napredujem.

Načuo sam da si za vreme svog boravka na Islandu I treninzima sa Nelsonom I Jelčićem dosta napredovao u stand up, kako vidiš svoj napredak I gde misliš da možeš još da napreduješ ?

Mislim da je MMA sport u kojem se uvijek može napredovati I učiti. Jako sam sretan što sam imao priliku trenirati sa Gunnar Nelsonom. On je nevjerovatan atleta I veliki gospodin. Od njega sam naučio puno, ne samo u stand up-u nego I u parteru jer je zaista majstor kada je u pitanju BJJ. Dok sam boravio na Islandu, puno mi je pomogao I moj prijatelj Luka Jelcic sa kojim sam svakodnevno trenirao.

Kakvi su ti planovi za budućnost ? Šta možemo očekivati od tebe nakon ove borbe ?

Za sada sam fokusiran samo na ovu borbu jer me čeka težak zadak. Imam neke ponude za naredne borbe ali ću o tome razmišljati tek kada završim sa ovom borbom.

Želimo ti puno sreće I nadamo se da ćeš pobediti I vratiti se na pobedničke staze !

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime