Blaydes kritikovao Miočića: „Zaustavljanje kategorije nije pošteno prema drugim borcima!“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Curtis Blaydes je kritikovao šampiona teške kategorije Stipu Miočića, zbog velike pauze i zaustvljanja cele teške kategorije. Stipe Miočić se poslednji put borio protiv Daniela Cormiera 17.08.2019, a po svemu sudeći njegov sledeći meč biće baš protiv Cormiera.

Razlog za toliko odsustvo je povreda oka Stipe i pandemija Korona virusa koja je odložila njegov nastup. Dobar deo teške kategorije nije zadovoljan situacijom u diviziji i dalo je predlog za privremeni pojas, što je UFC odbacio kao mogućnost. U ovoj situaciji njviše ispaštaju borci kao što su Curtis Blaydes i Francis Ngannou koji su u odličnoj formi i imaju niz pobeda, ali zbog rasplet Stipe-DC ne mogu da dođu do prilike za borbu za titulu, a definitivno su je zaslužili.

Curtis Blaydes je kritikovao izjavu Stipe Miočića koji je rekao da u trenutcima pandemije Korona virusa, nema gde da trenira i da nema sparing partnere. Kako kaže tako ne može da se sprema za borbu, ali Blaydes ima odgovor na to:

Svaki profesionalni sportista, a posebno profesionalni borac treba da preuzme odgovornost za svoje treninge. Ova pandemija nije me sprečila da propustim jedan jedini trening. Stipe je vara ako misli da će ljudi poverovati u to da ne može trenirati zato što njegov trener ne može da otvori gym.

Ubrzo nakon ove poruke, Blaydes je odgovorio fanu koji je stao u odbranu Stipe Miočića, kako kaže neka onda prvak izabere posao kojem će se maksimalno posvetiti:

Neka onda izabere posao kojem će se maksimalno posvetiti. Zaslužili smo šampiona koji će neprestano dokazivati da je šampion. Zaustavljanje kategorije jednostavno nije pošteno prema drugim borcima koji konstantno rade na svom putu prema tituli“

Da li je Curtis Blaydes u pravu?

Loading ... Loading ...

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime