Borci iz Srbije su definitivno najveće zvezde dosadašnjeg Armagedona!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Završena je druga sezona FNC Armagedona gde smo kroz turnirsko takmičenje gledali perspektivne borce iz regiona u još jednom odličnom formatu.

Osvajači Armagedona iz Srbije

Marko Bojković

U prvoj sezoni definitivno prva zveda Armagedona i momak koji je obeležio sezonu je bio Marko Bojković iz Ahilej Borilačke Akademije. Marko je u četvrtfinalu pobedio Žigu Mikulana prekidom u 1. rundi, zatim u polufinalu talentovanog Luku Milidragovića sudijskom odlukom, da bi u finalnom meču savladao Patrika Čelića gušenjem u 2. rundi.

Marko Bojković nakon pobede na FNC 4, FOTO: fnc

Bojković se prošetao kroz laku kategoriju (70 kg) i pokazao da poseduje veliki talenat i da je interesovanje publike ali i organizacija za ovog momka veliko. Imao je priliku na FNC 4 i za drugim profesionalnim mečom, koji je rešio u svoju korist pobedom prekidom u 1. rundi borbe protiv poljaka Davida Galeckog.

YouTube player

Đorđe Bukvić

Kada govorimo o drugoj sezoni Armagedona, definitivno je prošla u znaku Đorđa Bukvića i Matije Bosančića iz Unity Fight Teama iz Vrbasa. Nakon poraza nokautom u četvrfinalu prošle sezone, Đorđe Bukvić i njegov tim su verovali da mogu da dođu do vrha i pojavili se u novoj sezoni Armagedona.

Petar Tunguz, Đorđe Bukvić i Igor Milović, FOTO: fnc

Đorđe se vratio u svoju matičnu velter kategoriju i dokazao da mu je tu mesto! U prvom meču pobedio je Luku Vargovića, jednog od najboljih takmičara na ovom turniru jednoglasnom sudijskom odlukom. Đorđe je pobedio Luku na njegovom terenu (rvanje i parter) i dokazao svima da nije „kik bokser“ kako su mnogi do tada doživljavali njega i njegov tim.

Nakon toga sledi polufinale protiv na papiru „iskusnijeg“ Raša Vukovića koji je u četvrfinalu slavio ekspresnim prekidom. Bukvić je demantovao i one koji su tada sumnjali u njega, pa je nokautirao Raša ekspresno u prvoj rundi za samo 13 sekundi borbe.

YouTube player

Sledi finale i još jedna ekspresna završnica Bukvića. Ovoga puta je nokautirao Aleksandra Mihailovića strašnim „high kickom“ za 41 sekundu od početka borbe. Publika ali i sami organizatori su uvideli u Đorđu veliki potencijal i demantovao je one koju si mislili da je prekid protiv Vukovića bio „slučajan“. Ovaj momak je opasan i uvek ide na završnicu. Definitivno je velika karijera pred njim ako nastavi ovako!

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Triangle TV (@triangle.tv)

Denis Jurakić

Denis Jurakić je momak koji je poslednji od svih takmičara zakoračio u MMA svet. Nekada uspešni džudista je napravio tranziciju u MMA sport i uz nadzor Ivana Đorđevića krenuo odlično.

Denis Jurakić i Ivan Đorđević, FOTO: fnc

Denis je u četvrtfinalu pobedio Matea Bolfana, dosta iskusnijeg borca po prilično lako. Denis je opravdao svoj nadimak (Dagestanac) i sjajnim rvanjem i kontrolom u parteru izdominirao Bolfana. U polufinalu pobedio je zamenskog protivnika nakon otkazivanja Denisa Rademoviča. Borca iz Italije Vittorio Amodea takođe jednoglasnom sudijskom odlukom nakon totalne dominacije. Italijanu je „promenio lični opis“ i pravo je čudo kako je Amodeo izdržao do samog kraja.

YouTube player

Zatim sledi finale i revanš protiv Matea Bolfana. Jurakić je dokazao da je bolji i da pobeda u prvom meču nije bila „slučajnost“. Slavio je na sličan način kao i u prvom duelu, jednoglasnom sudijskom odlukom nakon 3 runde. Činjenica je da Denis ima prostora da napreduje i popravi neke stvari, ali njegov atlecizam i judo-rvačka baza je predominantna za borce koji su na početku karijere i za sada obećava. Svaka čast.

Matija Bosančić

Po mom mišljenu „otrkovenje“ ove sezone Armagedona. Dvadesetogodišnji momak iz Vrbasa je u ove sezone upao u opasnu 84 kategoriju kao totalni „autsajder“ i „anonimus“. Borac kojeg su verovatno svi takmičari priželjkivali na žrebanju jer nisu imali pojma o kakvom potencijalu je reč.

Petar Tunguz, Matija Bosančić i Igor Milović, FOTO: fnc

Neporaženi amaterski borac iz Srbije (10-0 pre Armagedona) je u četvrfinalu šokirao javnost i organizatore ekspresnim nokautom u 1. rundi, nad 8 godina starijim Tomislavom Ceronjom. Ali tu nije kraj kada govorimo o Matiji.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Triangle TV (@triangle.tv)

U polufinalu ispred sebe je imao takođe iskusnijeg i fizički presnažnog Aleksandra „Mlatu“ Vukosavljevića kojeg je taktički nadmudrio i pobedio prekidom u 1. rundi borbe u meču večeri koji je nagrađen bonusom.

YouTube player

Stiglo je i finale, a javnost se konačno uverila ko je ustvari Matija Bosančić i da bi ovaj momak mogao da bude velika zvezda. Ovoga puta je u meč protiv Matea Šituma iz ATT Zagreba ušao kao favorit, što je i potvrdio prekidom u 1. rundi brobe. Matija je jedini borac (u obe sezone Armagedona) koji je svaku borbu rešio u 1. rundi. Neverovatan potencijal i plod Petra Tunguza i Unity Fight Teama.

Sa nestrpljenjem očekujemo drugu sezonu Armagedona za koju verujemo da će biti još zanimljivija, jer je boraca u regionu (pogotovo u Srbiji gde je amaterski MMA na visokom nivou) na pretek!

Ko je po vama imao najbolje nastupe na Armagedonu?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime