Covington vs Usman potvrđeno za UFC 245

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Napokon! Dugo je trajala ova saga u velter kategoriji. Već duže vreme se pričalo o ovom meču, ali nikako nije mogao da se realizuje. Posle propalih pregovora za UFC 244, službeno je potvrđeno da će UFC 245 predvoditi Colby Covington i Kamaru Usman u borbi za ujedinjenje pojasa velter kategorije.

Foto: mmajunkie.com

 

Kao glavni razlog zašto borba nije bila na UFC 244, pojedini portali pišu da je najveći problem u porezu koji imaju američke države. Borba je prvobitno trebala da bude održana u New Yorku, gde bi veliki deo primanja otišao na porez. Oba borca su izjavila da je problem bio u finansijama i da su tražili dodatne bonuse baš zbog poreza koji bi imali prema državi. Iz tog razloga ova borba je pomerena za UFC 245 u Las Vegasu, koji je poznat kao porezni raj i gde su porezi mnogo manji.

Kamaru Usman (15-1, UFC 10-0) je u izuzetnoj formi. Jedan od najdužih pobedničkih nizova koje ima trenutno UFC. Ovo će mu biti druga borba u ovoj godini. U prošloj borbi pobedio je vladara velter kategorije Tyrona Woodleya na vrlo dominantan način. Ovo će m biti prva odbrana titule prvaka.

Colby Covington (15-1, UFC 10-1)  je svoj jedini poraz doživeo na početku UFC karijere, davne 2015 godine. Od tada je u nizu od 8 pobeda za redom. Prošle godine je osvojio titulu privremenog prvaka pobedom nad Dos Anjosom  koja mu je oduzeta jer nije bio spreman da se bori protiv Tyrona Woodleya. U svom poslednjem nastupu pobedio je Robbia Lawlera i vratio titulu privremenog prvaka velter kategorije. 14 decembra će imati priliku da postave UFC prvak u velter kategoriji.

Očekuje nas izuzetno zanimljiv meč! Ko po vama pobeđuje ?

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime