Da li bi pobeda Covingtona nad Usmanom vratila Khabiba iz penzije?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Revanš između Colby Covingtona i Kamaru Usmana koji publika toliko čeka, dogodiće se 6. novembra na UFC 268 u čuvenom Medison Square Gardenu.

LAS VEGAS, NEVADA – DECEMBER 14: Colby Covington (L) battles with UFC welterweight champion Kamaru Usman in their title fight during UFC 245 at T-Mobile Arena on December 14, 2019 in Las Vegas, Nevada. Usman retained his title with a fifth-round TKO. (Photo by Steve Marcus/Getty Images) ORG XMIT: 775450455 ORIG FILE ID: 1194030060

Kamaru Usman je prosto predominantan u velter kategoriji, a čovek koji mu je pružio najveći otpor sigurno je Colby Covington. Setimo se tog vrhunskog meča na UFC 245 gde je Usman stigao do pobede prekidom u 5. rundi borbe.

Izuzetno dinamična borba i akcije na obe strane. Mnogi su ostali pozitivno iznenađeni nastupom Covingtona koji je veliki deo meča radio sa polomljenom vilicom. Konačno krajem ove godine imaćemo priliku da gledamo revanš. Mnogi analitičari i fanovi smatraju da ako iko može da pobedi Usmana onda je to Covington.

Dec 14, 2019; Las Vegas, NV, USA; (Editor’s Note: Graphic Content) Kamaru Usman (red gloves) reacts as referee Marc Goddard stops his bout against Colby Covington (blue gloves) during UFC 245 at T-Mobile Arena. Mandatory Credit: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

E sada, ovo je sve imaginarno ali ima „neke logike“. U slučaju potencijalne pobede (i ako je to teško) Colby Covingtona nad Kamaru Usmanom, možda se otvori i opcija za povratak Khabiba Nurmagomedova, koliko god to u ovom momentu zvučalo nerealno.

Khabib i Usman veliki prijatelji!

Khabib i Kamaru su veliki prijatelji, predstavlja ih isti menadžer (Ali Abdelaziz) kojem su obojica na „vrhu lestvice“ boraca koje zastupa. Često je Khabib nazivao „bratom“ Usmana. Jednom prilikom je izjavio da bi želeo da napadne titulu velter kategorije ali ne dok je šampion „njegov brat“ Kamaru Usman.

Kamaru Usman, Henry Cejudo, Ali Abdelaziz i Khabib Nurmagomedov

Covington i Khabib su imali često prepucavanja (Colby ga je napadao) putem društvenih mreža, pa što bi se reklo u svetu biznissa, „ništa nije nemoguće“. I ako je u penziji, Khabib i dalje trenira, pomaže svojim prijateljima i rođacima kao trener i sparing partner. Kroz celu karijeru Khabib se mučio sa skidanjem kilograma za laku kategoriju a pošto telo godinama sve teže prihvata skidanje kilograma, male su šanse da Khabibov eventualni povratnički meč možda u jednom trenutku bude u lakoj kategoriji (70 kg) jer znamo da hoda sa oko 90 kilograma.

Colby Covington i Khabib Nurmagomedov

Duel Khabiba i Covingtona bi sigurno bio pravi spektakl, američki stil rvanja protiv dagestanskog. Nešto što bi UFC mogao odlično da ispromoviše i proda. Situacija u kojoj bi pobeda Khabibu donela titulu „najboljeg borca svih vremena“. Naravno ovo ništa nije zvanično, ovo je moje lično tumačenje i želja kao ljubitelja MMA sporta.

Khabib je izjavio kako ne planira da se vraća u oktagonu, ali nikad se ne zna. Često se u penzionisanim borcima pojavi želja i „glad“ za borbom, što smo videli više puta.

Zapratite TRIANGLE TV i uživajte u najboljem MMA sadržaju!

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime