Felder nakon odličnog nastupa: „Četiri meseca nisam ušao u salu, a neki ne mogu vagu da prođu!“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

I ako nije uspeo da pobedi Rafael Dos Anjosa, Paul Felder je oduševio celu borilačku javnost. Gest ovog borca će se prepričavati još dugo, dugo.

Paul Felder

Paul Felder se „penzionisao“ još krajem februara nakon borbe sa Dan Hookerom. „Irski zmaj“ je odlučio da završi borilačku karijeru. Iznenada nakon otkazivanja nastupa Islama Makhaceva koji je imao problema sa skidanjem kilograma, Felder je šokirao MMA svet i prihvatio borbu sa Dos Anjosem samo 5 dana pred istu. Felder je odradio celih 5 rundi sa Dos Anjosom praktično bez kampa, sparinga i specifičnih MMA treninga. Kako on sam kaže 4 meseca nije radio MMA treninge a u 4 dana skinuo je preko 10 kilograma. Ništa od toga mi gledaoci nismo mogli da osetimo u borbi, bio je ravnopravan protivnik Dos Anjosu:

Osećam se dobro, ali moram priznati da sam bio malo umoran u petoj rundi. Znam gde je bio problem. Bio sam u jako dobroj udaračkoj formi, bio sam u sjajnoj kondiciji zbog treninga za triatlon, ali nisam radio grapling. Mogram biti iskren, čak četiri meseca nisam kročio nogom u MMA salu. Trenirao sam kondiciju i izdržljivost uz to sam radio na fokuserima. Došao sam ovde i skinuo deset kilograma u četiri dana. Četvrtak uveče sam imao jedno od najgorih iskustava u životu, ali rekao sam da ću biti prvi na vagi i to sam uradio. Isto tako sam rekao da ću prireditii pakao bivšem svetskom prvaku i odraditi pet rundi ako treba, upravo to sam i uradio. Mogu vam reći sa sigurnošću da nakon ovoga ne idem nigde“

Michael Bisping je upitao Feldera da li se kaje zbog ovog prihvatanja borbe i da li bi da može da bira opet uradio isto:

Naravno da bih ponovno prihvatio ovu borbu, bez razmišljanja. Ovo su prilike gde zasijaš i pošalješ svima poruku. Ponavljao sam tokom nedelje da meni ova borba nije bila pitanje pobede ili poraza, znao sam koliko je Rafael Dos Anjos dobar borac i na šta idem. Doći do podeljene odluke sa njim, uz borbu večeri, nadam se da je UFC ponosan na mene i ono što sam uradio. Nadam se da su i svi kod kuće ponosni na mene. Ovo je za sve vas“

Izgubio sam strast za ovim sportom i to poprilično jako. Ali  ovim putem svim prijateljima u Filadelfiji poručujem da još nisam gotov, ne idem nigde. Možda ću pasti u rankingu, ali naučio sam kako to ovde zapravo nije ni bitno. Važno je izaći u oktagon i pokazati ko si i šta znači odlučnost. Svima koji su pali vagu ili nisu mogli izaći na borbu, poručujem da slože svoje stvari, angažuju nutricionista, stanu na vagu i pokažu šta znaju. Umirao sam u četvrtak uveče da bih stao na vagu i zadovoljio potrebnu granicu kategorije. Pokazao sam kroz 25 minuta šta mogu, bez ikakvog borilačkog treninga, samo sa treningom za triatlon. Dakle, dođite sebi i vidimo se!

YouTube player

Uživanje je svaki put gledati Feldera. Ovakvih boraca nema mnogo u današnje vreme. Jedva čekamo njegov sledeći nastup.

Zapratite TRIANGLE TV na Instagramu i budite u toku sa dešavanjima u MMA svetu!

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime