Francis Ngannou: „Cela kategorija stoji, zaslužujem borbu za titulu!“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Francis Ngannou nije zadovoljan situacijom u teškoj kategoriji. Ima apsolutno pravo za tako nešto! Ngannou je u fantastičnoj formi i iza sebe ima impresivnu statistiku.

Francis Ngannou

U svoje poslednje 4 borbe u UFC oktagonu, zabeležio je 4 nokauta a u oktagonu je proveo jedva 3 minuta u sva četiri nastupa ukupno. Sve pobede došle su u atraktivnim prekidima a padala su imena poput: Curtis Blaydesa, Cain Velasqueza, Junior Dos Santosa i Jairzinho Rozenstruika. Francis Ngannou je definitivno zaslužio napad na titulu, ali je UFC radio na trilogiji Stipe Miočića i Daniela Cormiera. „Predator“ veruje da je zaslužio napad na titulu i smatra da je sada na vrhuncku svoje snage i karijere i da je sada vreme za tako nešto:

Cela ova situacija je komplikovana. Ja sam očekivao borbu za titulu još pre svog posljednjeg nastupa, ali oni su hteli treći mečth Stipe i Cormiera. Prihvatio sam borbu protiv Jairzinha da bih ostao aktivan, predugo sam bio bez borbe. Nakon što je odrađena borba u avgustu, pojavili su se novi problemi. Verovao sam da ću se boriti u decembru, a onda mi je rečeno da Stipe ne želi da se bori pre marta sledeće godine. Tako da mi je preostalo samo da čekam“

Teško je čekati. U jako komplikovanoj sam poziciji jer se tehnički nalazim u najboljim godinama i gubim vreme bez pravog razloga, a trebao bih da se borim. To me sve jako frustrira. Moram nekako da se pokrenem, treba mi nešto što će me motivisati. Osim toga, trebam i zaraditi neki novac. Sve je teže da se ode u salu i trenira a ne znaš kada bih mogao da imaš meč i kako će se uopšte stvari dogoditi. Imam problema sa time, nikad mi se nije bilo ovako teško da se pokrenem.

Francis smatra ja je on sledeći izazivač za titulu i da je cela kategorija stopirana zbog duela Miočića i Cormiera:

Mislim da zaslužujem borbu za titulu i verujem da je UFC svestan toga i da će doneti pravu odluku. Već mi je rečeno da sam sledeći, ali roster je veliki. Problem je što se sve pokreće, osim na samom vrhu. Većina kategorija ima dve ili tri borbe za titulu u jednoj godini, kod nas je poslednje dve godine bila po jedna i to između istih boraca. Konstantno se događaju promene, pojavljuju se kandidati za napad na titulu, ali onda sve stane. Kad bi se borba za titulu organizovala tri ili četiri puta godišnje, svi koji su zaslužili svoju priliku bi je i dobili. Svi mi želimo da nastavimo sa svojim karijerama, želimo da se borimo. Nadam se da će UFC pokrenuti kategoriju jer ovo sada je loša situacija. Cela kategorija jednostavno stoji“

Duel Stipeta Miočića i Francisa Ngannoua prema pojedinim američkim portalima planira se za PPV događaj u martu. Još uvek nema potvrda ni od UFC ni od Stipe. Nema sumnje da je Ngannou zaslužio borbu za titulu i bilo bi jako neozbiljno da neko drugi „upadne“ umesto njega.

Zapratite TRIANGLE TV na Instagramu i budite u toku sa dešavanjima u MMA svetu!

 

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime