Jon Jones ostavio titulu prvaka poluteške kategorije! Da li je to prelazak u tešku?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Nije dugo prošlo nakon što je objavljeno da bi Jan Blachowicz i Dominick Reyes trebali da se bore za titulu prvemenog prvaka poluteške kategorije na UFC 253. Po svemu sudeći ta borba će biti za titulu prvaka, jer je Jones odmah nakon objave da je UFC blizu realizacije meča između Jana i Reyesa izjavio kako ostavlja pojas i napušta polutešku kategoriju:

(Photo by Kevork Djansezian/Zuffa LLC/Zuffa LLC)

„Upravo sam završio telefonski razgovor s UFC-om i mogu vam reći da napuštam titulu prvaka poluteške kategorije. Ona je službeno slobodna za preuzimanje. Bilo je ovo sjajno putovanje, iskreno hvala svim mojim protivnicima, UFC-u i najvažnije, fanovima.

Brzo nakon toga Jones je objasnio celu situaciju i zašto je došlo do te odluke:

Kad sam posljednji put razgovarao sa UFC-om o mojoj zaradi, nije bilo nikakvih pregovora. Ako se to ipak promeni, ja sam spreman da se vratim i borim kao teškaš. Do tada ću uživati u UFC-u kao fan i radiću na tome da se brinem najbolje što mogu za svoju porodicu i zajednicu.

Jon Jones je rekao da nije reč o „klasinoj penziji“ več da če ostati aktivan i dok ne bude radio mečeve:

Uz veru u bolje sutra, nameravam ostati u programu testiranja narednih pola godine ili tako nešto. Nastaviću dizati tegove i trenirati sve vrste borilačkih sportova“

 

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime