Ko je sledeći Jokerov protivnik u KSW?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

KSW srednja kategorija postaje sve zanimljivija. Dugo su Michal Materla i Mamed Khalidov držali pojas u svojim rukama i bili pre dominantni za ovu kategoriju. U poslednje vreme se to promenilo. Scott Askham je pobedio Michala Materlu i postao novi šampion. Pored promene šampiona dugačak je spisak boraca koji bi uskoro mogli da budu izazivači za titulu. Jedan od njih je i naš borac Aleksandar Joker Ilić.

Aleksandar Ilić

Aleksandar Ilić je imao debi iz snova u KSW promociji. Došao je na domaći teren Damianu Janikowskom, koji je uz Roberta Soldića najveća zvezda KSW-a. Janikowski je jedan od najboljih rvača u Evropi, čak ima i bronzanu medalju sa Olimpijskih igara u Londonu i miljenik je Poljske publike. Joker je u tom meču pokazao da je borac za veliku scenu. Preživao je strašne nalete Janikowskog ( 2 stravična supleksa), ostao pribran i dočekao svoju šansu. Nokaut godine u KSW, koji je obišao celu planetu. 

Posle ovakvog meča i pobede, Aleksandar Ilić daje sebi za pravo da razmišlja o potencijalnom napadu na titulu. Možda ne sledeći meč, ali ako veže još jednu pobedu za očekivati je da ga vidimo u borbi za pojas.

E sada ono najteže, koga može Ilić dobiti za protivnika u ovako krcatom rosteru koji ima KSW u srednjoj kategoriji.

Postojala je prepiska na internetu između bivšeg šampiona u velter kategoriji Dricusa Du Plessisa i Ilića. Dricus više ne može da skida kilažu na 77kg i izjavio je da karijeru nastavlja u srednjoj kategoriji. Pozvao je Ilića na meč u Londonu, za koji je i Ilić  takođe bio zainteresovan, ali od tog meča za sada nema ništa, jer je Dricus Du Plessis dobio protivnika za KSW 50 u Londonu, a to je brazilac Joilton „Peregrino“ Santos.

Dricus Du Plessis

Damian Janikowski i njegov tim pokušavaju da obezbede revanš protiv Ilića, ali to nije najrealnija opcija iz razloga što to i nije baš profitablino za Ilića i njegov tim, ne može taj meč da im donese ništa sem finansija a preveliki je rizik. U slučaju poraza potencijalni napad na titulu dolazi u veliko pitanje, a sama pobeda ne donosi ništa značajno jer je već jednom pobedio Ilić. Janikowski će takođe raditi KSW 50 u Londonu protiv Tony Gilesa, pa na neki način i ova mogućnost odpada bar za sada.

Damian Janikowski

Michal Materla je izgubio titulu od Scotta Askhama. Askham je dva puta pobedio Materlu, tako da nije realno da će dobiti i treći put šansu da se bori protiv šampiona. Pogotovo sada kada iza sebe ima poraz, moraće da pobedi koji meč ako želi da se ponovo bori za titulu. Kada pogledamo kategoriju od top boraca jedino je Ilić slobodan, tako da ne bi nas začudilo da baš ovaj potencijalni meč predvodi KSW event koji dolazi na Balkan krajem oktobra. Još uvek se ne zna da li je u pitanju Zagreb ili Novi Sad, ali sigurno je da će regionalni borci predvoditi ovaj event.

Michal Materla

Abus Magomedov je novo lice na KSW rosteru. Prošlogodišnji finalista PFL-a, koji nije uspeo da osvoji ovaj turnir i ako je bio najdominantniji borac tokom čitavog turnira. Mnogi su ga već na početku videli kao šampiona. Magomedov predstavlja UFD Gym a menadžer mu je Ivan Dijaković, isto kao i Iliću. Možda i nema logike iz tog razloga da se uopšte priča o ovom meču, ali MMA je izuzetno nepredvidiv sport i možemo očekivati sve i svašta.

Abus Magomedov

Cezary Kesik je debitovao na KSW 48 gde je nokautom u prvoj rundi pobedio Jakuba Kamienaiarza. Kesikov skor je 9 pobeda bez poraza u dosadašnjoj karijeri. Od 9 pobeda, 8 puta je pobedio prekidom a samo jednom je otišao na sudijsku odluku. Cezary može biti zanimljiv KSW-u iz razloga što je Poljak, a KSW voli domaće borce. I on i Ilić imaju po jedan meč i jednu pobedu u KSW-u, pa nije nemoguće da ih vidimo u ringu jedan preko puta drugog.

Cezary Kesik

Sve u svemu biće zanimljivo videti ko je sledeći Jokerov protivnik.

Protiv koga bi vi voleli da se Ilić bori ?

 

Poslednje vesti

Povezani članci

5 KOMENTARA

  1. Ilic ubica, volio bih da ponizi ponovo Janikowskog.. Mislim da bi ga pobijedio jer je pametnica pa posle toga borac.. Ali svakako ko god bude sa uzivanjem da ga gledamo! Srecno 🃏

  2. Volio bi da bude Materla ako ne on onda Dricus…Naravno Ilić lagano kroz obadva…Pozdrav iz Hrvatske

  3. Materla. Jer Materli je to sigurno poslednja šansa da ostane konkurentan a s druge steane eventualna pobeda baca Ilića u meč za titulu. Rokaj Ilke!

  4. Tesko pitanje, Ksw je potpisao dosta boraca u middleweight kategoriji u poslednje vreme.
    Po meni je bolje za Ilketa da odradi 1 eventualno 2 meca i pravac Ufc. Ako osvoji pojas jako tesko ce moci da ode iz organizacije sve dok je sampion..
    Jedan predlog za vas: ako moze onaj serijal dan sa borcem da sledeci borac bude Ilke, taman je sad u Bg-u.
    Poz za vas , radite fenomenalan posao.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime