KRAJ JEDNE ERE! UFC otpustio Andersona Silvu nakon 14 godina!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Jedan od najboljih boraca svih vremena i legendarni šampion srednje kategorije, više nije član UFC rostera. Nakon 14 godina Anderson Silva slobodan je po izboru nove sredine.

Anderson Silva, Foto: MMA Junkie

45 godišnji Silva po ugovoru je imao još jednu borbu u UFC organizaciji, ali je Dana White rešio da brazilcu „da papire“ i oslobodi ga te borbe, jer ga UFC nema u svojim planovima. Legendarni šampion srednje kategorije je u svojih poslednjih 9 nastupa u UFC oktagonu, zabeležio samo jednu pobedu protiv Derek Brunsona. Silva je bio dugogodišnji šamion srednje kategorije. U jednom trenutku je imao niz od 17 pobeda do trenutka kada je usledio poraz od Chris Weidmana i gubitak UFC titule koju nije uspeo da vrati od tada. Praktično prvih 7 godina Silvinog boravka u UFC se mogu opisati kao jedni od najboljih ikada, dok je zadnjih 7 za zaborav.

Ostaće upamćen kao jedan od najboljih boraca svih vremena, borac sa nadprosečnom borilačkom intaligencijom i osećajem za borbu. Mnogi su smatrali da je kasno došao u UFC (Silva je sa 31. godinom potpisao ugovor sa UFC organizacijom), ali ih je „Spider“ demantovao u svojih prvih 7 godina u organizaciji gde je postao šampion i oborio mnoge rekorde. Poslednji nastup imao je 31. oktobra gde je izgubio od Uriah Halla. Sada je slobodan po izboru nove sredine i biće zanimljivo gde ćemo gledati iskusnog veterana.

Zapratite TRIANGLE TV na Instagramu i budite u toku sa dešavanjima u MMA svetu!

YouTube player

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime