Ngannou o kampu za meč: „Bilo je jako teško, treniraš a ne znaš da li će se otkazati borba!“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Jedna od najzanimljivijih borbi na predstojećem UFC 249 je duel u teškoj kategoriji između Francisa Ngannoua i Jairzinho Rozenstruika. Ova dva teškaša poseduju razoran udarac i jako je teško prognozirati scenario meča. Ngannou je izjavio da su mu ove pripreme bile veliki psihički izazov zbog cele situacija sa Korona virusom i otkazivanjem događaja i borbi, kako sam kaže moraš biti motivisan a ne znaš da li će se otkazati borba.

Foto: bleacherreport.com

Bilo je jako teško i frustrirajuće. Kako zadržati svakodnevnu motivaciju kad ne znaš hoće li doći do borbe ili ne. Uvek imaš neke sumnje, a moraš zadržati koncentraciju i intenzitet do borbe. Kad treniraš za borbu puno je drugačije od treninga za ostanak u formi. Motivišeš se, pa ti otkažu borbu, onda opet za par dana je ugovore. Nije lako prolaziti kroz sve to, ali ne smeš se opustiti. Kad borba dođe, ne postoje izgovor za loš nastup. Nakon tri otkazivanja, sad se samo nadam da se ponovno neće dogoditi nešto neočekivano“, izjavio je Francis Ngannou za MMA Fighting.

Kompletan trening kamp za borbu na UFC 249, Ngannou je sa svojim timom prošao u UFC Preformance Institutu u Las Vegasu, ali kako kaže nije bilo to to baš zbog Korona virusa i sumnje da sve može da propadne.

Ništa ovog puta nije bilo kako treba, ali svi smo morali da se prilagodimo. Ovakav trening kamp je izuzetno čudan i ne možeš se osećati dobro tokom njega. To naravno nije tako samo u mom slučaju, svi moramo da prođemo kroz to. Možda je neko pronašao bolji način i prilagodio se okolnostima, ja nisam uspeo u tome. Nisam imao najbolje uslove, ali moram na sve to gledati kao na još jedan izazov na mom putu. I prihvatio sam ga. Svaki put kad razmišljam o borbi, postoji samo jedan način kako ona može završiti“.

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime