UFC 250: Amanda Nunes nastavlja dominaciju, BRUTALANI nokauti Garbrandta i O’Malleya!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Završen je UFC 250 koji je jutros održan u Las Vegasu u UFC Apex centru bez prisustv publike. Event su predvodile Amanda Nunes i Felicia Spencer.

Amanda Nunes UFC šampionka

Amanda Nunes je potvrdila da je najbolji ženski MMA borac u istoriji. Nunes nastavlja da melje svoje protivnice i prvi put dolazi do odbrane titule prvakinje perolake kategorije protiv Felicie Spencer.

Bila je to izuzetno dominantna predsava Amande Nunes, posle pre dve runde bilo je jasno da nisu na istom nivou ove dve borkinje. Spencer je pokazala veliko srce u ovoj borbi i nije se predaala. Mogao je sudija možda i u jednom momentu da prekine borbu, ali hrabra Spencer se vratila. Ako pogledamo službenu statistiku možemo da vidimo da je Nunes pogodila 124 značajna udarca naspram 44 koje je pogodila Spencer, uz čak 6 rušenja koja je ostvarila šampionka. Ko može da stane na put Amandi?

Felicia Spencer levo Amanda Nunes desno

Cody Garbrandt se vratio pobedama posle niza od 3 poraza. Jako težak period u karijeri Garbrandta, od šampiona do 3 vezana poraza, koji je jutros uspeo da prebrodi. Brutalnim walk off nokautom je pobedio iskusnog brazilca Raphaela Asunssaoua u 2. rundi. Od samog pčetka videli smo visok intenzitet oba borca. Ulog je bio veliki i pobeda je bila važna za oba borca, koja iza sebe imaju negativan niz. Cody nas je podsetio na početak njegove karijere, kretao se, pogađao i što je možda i njegovo najbolje oružje je taj osećaj koji ima. Na samom kraju 2. runde osetio je priliku i pogodio Asunssaoa krošeom koji je bio poguban za brazilca. Ko je sledeči za Garbrandta?

LAS VEGAS, NEVADA - JUNE 06: (L-R) Cody Garbrandt punches Raphael Assuncao of Brazil in their bantamweight bout during the UFC 250 event at UFC APEX on June 06, 2020 in Las Vegas, Nevada.
(Photo by Jeff Bottari/Zuffa LLC)

Aljamain Sterling je potvrdio status sledećeg izazivača za titulu u bantam kategoriji. On će se boriti protiv pobednika i sledećeg šampiona u duelu Petr Yan vs. Jose Aldo. Stigao je do pobede protiv talentovanog Coryja Sandhagena možda i lakše nego što je bilo ko mogao da očekuje. Od početka borbe Sterling je skraćivao distancu. Iz klinča je uspeo da protiniku „uzme“ leđa, zatim da borbu privede u parter. Odlično je radio na podu Sterling i bilo je pitanje kada će i kako savršiti Sandhagena. Na kraju je uspavao srčanog Sandhagena koji nije tapkao, a sudija je prekinuo borbu. Svaka čast na dominantnoj borbi.

Sterling levo Sanhagen desno

Neil Magny je pobedio favorizovanog Anthonyja Rocca Martina jednoglasnom sudijskom odlukom. Nije ta pobeda bila baš toliko dominanta. Prve dve runde su bile jako blizu, dok je u trećoj iskusni Magny bio dominantan i osigurao pobedu. Sudije su bodovale dva puta 30-27 i jednom 29-28 u korist Magnya. Seanu O’Malleyu nastavlja svoju dominaciju. Ovaj momak će sigurno biti velika zvezda. Slično je završi borbu protiv Eddieja Winelanda kao i Cody Garbrandt protiv Asunssaoa, walk off nokautom. Savršeno precizan zadnji direkt pogodio je Winelanda na samom kraju druge runde i doneo pobedu O’Malleyu.

UFC 250 – Rezultati

Amanda Nunes (c) def. Felicia Spencer – jednoglasna sudijska odluka
Cody Garbrandt def. Raphael Assunção – KO (R2 4:59)
Aljamain Sterling def. Cory Sandhagen – SUB (R1 1:28
Neil Magny def. Anthony Rocco Martin – jednoglasna sudijska odluka
Sean O’Malley def. Eddie Wineland – KO (R1 1:54)

Alex Caceres def. Chase Hooper – jednoglasna sudijska odluka
Ian Heinisch def. Gerald Meerschaert – TKO (R1 1:14)
Cody Stamann def. Brian Kelleher – jednoglasna sudijska odluka
Alex Perez def. Jussier Formiga – TKO (R1 4:06)
Devin Clark def. Alonzo Menifield – jednoglasna sudijska odluka
Herbert Burns def. Evan Dunham – SUB (R1 1:20)

 

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime