POTVRĐENA PRVA BORBA ZA „FIGHT ISLAND“: Garbrandt se vraća posle 3 poraza!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prva borba koja je potvrđena za 6. jun za „Fight Island“ je borba u bantam kategoriji između Cody Garbrandta i Raphaela Assuncaoa. Ova borba je prvobitno planirana za 28. mart ali zbog cele ove situacije sa Korona virusom, održaće se 06. juna.

Cody Garbrandt (11-3, 6-3 UFC) je bivši bantam šampion. Do titule je stigao posle izizetne borbe sa „kraljem bantam divizije“ Dominick Cruzom. Prekinuo je Cruzov niz od skoro 10 godina bez poraza i osvojio šampionski pojas. Posle toga dolazi strmoglavi pad Garbrandta. Od te pobede 30.12.2016 i osvajanja titule, Cody nema pobedu. Izgubio je 3 borbe u nizu i to dve od bivšeg prijatelja i sparing partnera TJ Dillashawa. Dve vezana poraza od TJ-a su došla nokautom. Bio je to izuzetno težak perod za Garbrandta. Nakon toga dolazi borba sa Pedro Munhozom. I tu borbu je „No love“ izugio nokautom. Uzeo je pauzu, odmorio se, verovatno je poslužio kockike u svojoj glavi. Ovaj momak je vrhunski potencijal i odličan borac i sigurno mu je ova pauza dobro došla. Ispred sebe ima jako bitan meč, borba koja bi ga na neki način vratila u život. Sa druge strane oktagona će ga čekati iskusni 37 godišnji Brazilac.

Foto: www.gq.com

Raphael Assuncao (27-7, 11-4 UFC) je kao što smo rekli iskusni borac. U sličnoj je situaciji kao i Cody. Trenutno je u nizu od 2 poraza a s obzirom na njegove godine, treći u nizu bi mogao da mu bude i poslednji u UFC. Biće zanimljivo videti borbu gde oba borca imaju imperativ pobede i ulog je veliki. Assuncao je borac koji je godinama u vrhu bantam kategorije ali nikada nije dobio priliku da se bori za titulu. Njegov ne toliko atraktivan stil borbe se očigledno nije dopao čelnicima UFC-a i ako je u jednom trenutku imao 11 pobeda u 12 mečeva.

Foto: MMA Junkie

Kako saznajemo ova bobra će biti na 3 runde, nigde nema zvanične potvrde da će Assuncao i garbrandt predvoditi ovaj event.

Ko pobeđuje u ovoj borbi ?

 

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime