POTVRĐENO: 3 borbe za titulu na UFC 251 na Fight Islandu!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Predsednik UFC-a Dana White potvrdio je da će se UFC 251 održazi 11.jula u Abu Dhabiu na čuvenom „Fight Islandu“, po svemu sudeći ovo bi mogao da bude jedan od najvećih ako ne i najveći UFC event u istoriji.

ESPN je juče potvrdio da će na UFC 251 biti čak 3 borbe za titulu. Brzo su i isplivale informacije o kojim borbama je reč. Glavna borba večeri biće duel u velter kategoriji između šampiona Kamaru Usmana i njegovog sparing partnera Gilberta Burnsa, koji je u fantastičnoj formi. Druga borba za titulu je revanš između sada aktuelnog šampiona Alexandera Volkanovskog i bivšeg šampiona Maxa Hollowaya, dok će treća borba za titulu biti borba za upražnjeno mesto šampiona bantam kategorije, posle odlazka Henry Cejuda u penziju. Boriće se Petr Yan i Jose Aldo.

Kamaru Usman (16-1) je bio jedna od glavnih tema predhodnih dana. Dugo se pričalo o njegovom protivniku. Spominjao se revanš sa Covingtonom, zatim borba sa Masvidalom, ali zbog brojnih komplikacija boriće se protiv Gilberta Burnsa, trenutno prvog izazivača u velter kategoriji. Gilbert Burns (19-3) je u fantastičnoj formi. U nizu je od 5 pobeda, a pogotovo su bile impresivne poslednje dve. Demiana Maiu je nokautirao u prvoj rundi, dok je u poslednjem meču totalno izdominirao bivšeg šampiona Tyron Woodleya. Biće zanimljiv duel njega i Usmana. Za one koji ne znaju, Usman i Burns su sparing partneri i članovi Blackziliansa.

Kamaru Usman levo, Gilbert Burns desno

Alexander Volkanovski (21-1) i Max Holloway (21-5) su svoj prvi meč odradili 14.12.2019 na UFC 245, gde je Volkanovski pobedio jednoglasnom sudijskom odlukom šampiona Hollowaya, posle 5 runde odlične borbe. Na Fight Islandu ćemo videti revanš ova dva odlična borca i videti ko je „kralj“ perolake kategorije.

Alexande Volkanovski levo, Max Holloway desno

Posle nečekivanog odlazka Henry Cejuda u penziju, šampionski pojas bantam kategorije je „prazan“. Priliku da se bore za titulu dobili su možda i najveći potencijal kategorije Petr Yan (14-1) i legendarni Jose Aldo (28-6). Petr Yan je došao u UFC kao ACB šampion. Za samo godinu ipo dana, Yan je upisao čak 6 pobeda u UFC-u. Dokazao je da je dominantan borac i kako ga mnogi najavljuju budućim šampionom. Ispred sebe imaće živu legendu Jose Alda, koji je daleko od svog „prajma“ i po mnogima nije zaslužio ovu borbu. Odlična prilika za iskusnog Alda da zapuši uši kritičarima i da dokaže da još „nije za bacanje“.

Jose Aldo levo, Petr Yan desno

UFC 251 će biti pravi spektakl, pogotovo zbog činjenice da je to prvi event na Fight Islandu. Ja lično jedna čekam.

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime