TOP 10 NAJBOLJIH RUSKIH BORACA U UFC!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Borci iz Rusije trenutno preuzimaju primat u najboljoj svetskoj organizaciji UFC. U skoro svakoj kategoriji postoji Ruski borac koji je u vrhu ili preti samom vrhu kategorije. Pogotovo su dominantni borci iz Dagestana za čije rvanje i ground game retko ko ima „lek“.

Napravili smo listo od 10 najboljih boraca koji dolaze iz Rusije a trenutno se takmiče u UFC organizaciji:

10. Omari Akhmedov (Srednja kategorija #11)

Omari Akhmedov Credit: Per Haljestam-USA TODAY Sports

Omari Akhmedov (20-5-1) je 11 plasirani borac srednje kategorije. Juče je doživeo poraz od bivšeg UFC šampiona Chris Weidmana. Pre jučerašnjeg poraza, Akhmedov je bio u odličnoj formi i u poslednjih 6 mečeva upisao je 5 pobeda i jednu nerešenu borbu. Verovatno zbog ne toliko atraktivnog stila borbe i scenskog nastupa, UFC nije previše nade i sredstava ulagao u „hype“ oko Akhmedova. Do dolazka u UFC „Wolverine“ je bio jedan od dominantnijih boraca u Evropi u svojoj kategoriji.

09. Sergei Pavlovich (Teška kategorija #14)

Sergei Pavlovich

Sergei Pavlovich (14-1) je jedan od najvećih potencijala Ruskog MMA. U UFC organizaciju je došao kao Fight Nights Global šampion  sa skorom od 12-0. Izuzetne fizikalije, snažni udarci i odlično rvanje su dali za pravo da Pavlovicha smatraju jednog dana UFC šampionom. Debitovao je na UFC u Kini gde se borio protiv Alistair Overeema. Jako težak debitantski meč i prvi i jedini poraz u karijeri za Ruskog teškaša. Nije uspeo da pobedi iskusnog Reema. Nakon toga Pavlovich dolazi do dve ekspresne pobede. Obe nokautima u prvoj rundi. Čeka se Sergeiev sledeći nastup, nadamo se uskoro. Ovaj momak ima tek 28 godina, a ako uzmemo u obzir da je teška kategorija u pitanju, jasno je da za ovog momka ima još vremena.

08. Shamil Abdurakhimov (Teška kategorija #13)

Shamil Abdurakhimov

Iskusni Shamil Abdurakhimov (20-5) je 13 pozicija izazivača u teškoj kategoriji. U UFC je zabeležio 8 nastupa uz 5 pobeda i 3 poraza.  Izgubio je na UFC debiju od Timothy Johnsona, Derick Lewisa i u poslednjem nastupu od Curtis Blaydesa. Pobedio je Anthony Hamiltona, Walt Harrisa, Chase Shermana, Andrei Arlovskog i Marcin Tyburu. Očekuje ga nastup protiv jednog od najvećih potencijala teške kategorije Ciryl Ganea na UFC 253.

07. Aleksei Oleynik (Teška kategorija #10)

Aleksei Oleynik

Jedan od najboljih greplera koji je ušao u oktagon je definitivno Aleksei Oleynik (59-14-1). „The Boa Constrictor“ je najstariji borac teške kategorije sa 43 godine verovali ili ne. Trenutno se nalazi na 10. poziciji teške kategorije. U trenutku kada ceo svet manjka sa teškašima, Rusi imaju čak 4 borca u prvih 15. Od svojih 59 pobeda, čak 46 je došlo submissionom. Prosto neverovatan osećaj za završnicu ima Oleynik. Svoj prvi profesionalni meč odradio je davne 1996, dan danas 2020 godine, Aleksei Oleynik se ravnopravno takmiči sa duplo mlađim takmičarima, a kako je sam rekao, planira još 7-10 godina da se bavi ovim sportom. Legenda.

06. Alexander Volkov (Teška kategorija #9)

Alexander Volkov

Još jedan borac teške kategorije našao se na ovom spisku. U pitanju je Alexander Volkov (31-8). Popularni „Drago“ je stigao u UFC kao M-1 Global šampion sa iskustvom nastupa i u Bellatoru. Pobedio je velika imena pred dolazak u UFC i dugo je bio želja Dana Whitea. Njegov početak u UFC je bio impresivan. Savladao je Timothy Johnsona, Roy Nelsona, Stevan Struva, Fabricia Werduma da bi usleo jedan od najmaleroznijih poraza u istoriji ovog sporta od Derrick Lewisa. Volkov je dominirao Lewisa 3 runde, da bi „Crna Zver“ došla do pobede nokautom samo 10 sekundi pre kraja meča. Nakon te pobede Lewis dobija šansu da napadne titulu koji je tada držao Daniel Cormier. Nakon toga Volkov stiže do pobede nad Greg Hardyem da bi usledio nedavni poraz od Curtis Blaydesa. Drago će svoj sledeći natup imati protiv Walt Harrisa na UFC 254.

05. Askar Askarov (Flyweight #7)

Askar Askarov

Askar „Bullet“ Askarov je borac flyweight kategorije (do 57kg). Trenutno je neporažen u svojoj MMA karijeri (12-0-1). Radi se o bivšem ACB šampionu i momku koji je jako teško nalazio protivnika u Evropi. Na svom debitantskom meču dobio je za protivnika Brandon Morena sa kojim je odradio nerešen meč. Nakon toga slede dve pobede (Tim Elliott, Alexandre Pantoja) posle kojih Askarov zauzima 7 poziciju izazivača u svojoj kategoriji. Zapamtite ovog momka, njegovo vreme tek dolazi.

04. Islam Makhachev (Laka kategorija #11)

Islam Makhachev

Islam Makhachev (19-1) je kako kaže pokojni otac i trener Khabiba Nurmagomedova, Abdulmanap, najveći potencijal u njihovom timu. Islam je trenutno 11 rangirani borac lake kategorije, a kako kaže i sam Khabib da ga vidi kao šampiona kada se on povuče. Kontra gard, Dagestansko prepoznatljivo rvanje i odlična kontrola krase game plan Makhacheva. Nedavno je trebao da se bori ( UFC 249 kada i Khabib) ali zbog problema sa virusom svi borci „Eagle Teama“ su otkazali nastupe jer su ostali zaglavljeni u Rusiji. U UFC je odradio 8 mečeva gde je čak 7 puta izašao kao pobednik. Njegov put ka vrhu kategorije je u toku i sledeći prtivnik bi trebao da bude neko od TOP 10 rangiranih boraca. Islam ima tek 28 godina, tako da najbolje godine su ispred njega.

03. Zabit Magomedsharipov (Perolaka kategorija #3)

Zabit Magomedsharipov

Zabit Magomedsharipov (18-1) je borac kojeg mnogi vide kao dugoročno rešenje za perolaku kategoriju. Kada bi nekom laiku pokazali sliku ovog momka, verovatno poslednja stvar koja bi mu pala na pamet je da je Zabit MMA borac, ali izgled ume i te kako da zavara. Zabit je jedan od najopasnijih boraca u svojoj kategoriji. Izuzetno tehnički potkovan, veliki arsenal oružja uz vanserijsko rvanje kao kod većine boraca sa tog podneblja. Od 2017 od kada je došao u UFC upisao je čak 7 pobeda za nešto više od 2 godine. Poslednji nastup imao je 9. novembra na UFC u Moskvi kada je pobedio Calvin Kattara. Trebao je Zabit da predvodi Fight NIght koji se održava 29. avgusta protiv Yair Rodrigueza, ali je Meksikanac po drugi put otkatao nastup protiv Magomedsharipova zbog povrede. Prema pisanju pojedinih medija, Zabit bi mogao da bude potencijalni izazivač za titulu koji drži Alexander Volkanovski. Strašan borac !

02. Petr Yan (Bantam kategorija #C)

Petr Yan

Petr Yan (15-1) je još jedan ACB šampion koji je došao na mala vrata u UFC a postao ozbiljna zvezda. Yan je šampion bantam kategorije i mnogi ga smatraju najdominantnijim borcem u diviziji. Za samo godinu ipo dana u UFC, Yan je upisao čak 6 pobeda, da bi u 7 nastupu dobio priliku da se bori za titulu Bantam kategorije protiv legendarnog Jose Alda, kojeg je pobedio nokautom u 5. rundi. Petr Yan je kompletan borac, protitip modernog fajtera. Izuzetno dobar na svakom polju borbe. Biće zanimljivo videti protiv koga i kada će biti prva odbrana titule Ruskog UFC šampiona. Ako prenese svoju formu iz poslednjih borbi u oktagon, Petr Yan će još dugo biti UFC šampion.

01. Khabib Nurmagomedov (Laka kategorija #C)

Khabib Nurmagomedov Photo by Steven Ryan/Getty Images)

Khabib Nurmagomedov (28-0) je bez sumnje broj 1 na ovoj listi. Neporaženi šampion lake kategorije i jedan od najboljih boraca u MMA sportu ikada. Po mnogima još malo mu fali da dobije možda i titulu „najbolji ikada“. U UFC je odradio 13 borbi koje je završio totalnom dominacijom. U stvari imao je problem samo u borbi protiv Gleison Tibaua koji je pružio najveći otpor Nurmagomedovu. Definitivno najveća pobeda u karijeri je borba protiv Conora McGregora na UFC 229 gde je „The Eagle“ slavio prekidom u 4. rundi. Nakon toga dolazi i UFC 242 i pobeda nad Dustin Poirierom. Na žalost svih fanova, čuveni duel između Khabiba i Tony Fergusona koji je otkazan čak 4 puta nismo imali priliku da vidimo. Khabib sada ima novog protivnika a to je nezgodni Justin Gaethje sa kojim treba da se bori 24. oktobra na UFC 254. Khabibov stil borbe je toliko dominantan da protivnici prosto nemaju rešenje za njega. Retko ko je uspeo da ugrozi Dagetanca, a sa svojom kontrolom na podu i rvanjem je noćna mora za svakog protivnika. Nedavno je preminuo Khabibov otac, Abdulmanap koji mu je bio trener i najveća podrška. Pitanje je kako će se to odraziti na Khabiba koji je bio jako vezan za svoga oca i ovo će ujedno biti i test za sve koji ga ne vole, da dokaže da može da se smatra jednim od najboljih ikada. U slučaju pobede nad Gaethjeom ,za jubilarni 30. profesionalni meč Khabiba, mnogi (kao i njegov otac) bi voleli da baš tu borbu odradi protiv legendardnog GSP-a i potencijalnom pobedom potvrdi status najboljeg ikada. Borac koji je definitivno obeležio deo decenije i koji će ostati upamćen dok god postoji ovaj sport. Svaka čast!

Poslednje vesti

Povezani članci

3 KOMENTARA

  1. Slažem se za Fedora, ali ovo je lista Ruskih boraca koji trenutno nastupaju u UFC.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime