UFC 251: Usman izdominirao Masvidala, tesna pobeda Volkanovskog nad Hollowayom! Rusija ima novog UFC šampiona!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Završen je dugo očekivani UFC 251 koji je ujedno bio i prvi događaj na „Fight Islandu“. Događaj je predvodila borba za titulu prvaka u velter kategoriji između Kamaru Usmana i Jorge Masvidala. Pored spomenute borbe, videli smo još dve borbe za titulu.

Kamaru Usman (levo) i Jorge Masvidal (desno)

Glavna borba večeri nije bila „toliko uzbudljiva“ kao što su nek očekivali. Videli smo jednu taktičko fizičku dominaciju Kamaru Usmana. Već u prvoj rundi Masvidal je pokazao koliko je tehnički potkovan i opasan borac na nogama. Od druge rune Usman kreće sa svojom taktikom koja je urodila plodom. Pritiskao je svog protivnika u klinč i rušio na pod. Što je borba više odmicala, to je moglo da se primeti po plućima Masvidalu, koji je kao što znamo prihvatio ovu borbu samo 6 dana pred održavanje. Na kraju jedna dominantna i uverljiva pobeda Kamau Usmana, koji nastavlja da melje svoje protivnike.  Ono što je bilo lepo videti na kraju je sportski pozdrav dva borca. Pobeda jednoglasnom sudijskom odlukom i još jedna odbrana pojasa (50-45, 50-45, 49-46).

Alexander Volkanovski je pobedio Max Hollowaya „kontroverznom“ sudijskom odlukom. Bio je to jako blizak meč, a dobar deo MMA javnosti smatra da je Holloway pobednik ove borbe. Videli smo jedan pravi rat na nogama u režiji ova da borca. Jasno je bilo da je Holoway osvojio prve dve runde. Odlično je pogađao na nogama, preciznim udarcima. Čak je poslao na pod jednom u prvoj i jednom u drugoj rundi Volkanovskog, ali pred kraj samih rundi, pa nije imao dovoljno vremena da završi posao. Treća runda je bila egal, vrlo bliska i izjednačena. Četvrta runda aposlutno pripara šampionu, dok je u peta runda bila takođe vrlo bliska. Na kraju pobeda i odbrana pojasa Alexandera Volkanovskog jednoglasnom sudijskom odlukom (47-48, 48-47, 48-47). Mnogi se ne slažu sa ovom odlukom i smatraju da je Holloway zaslužio pobedu. To je izjavio i Michael Bisping koji je rekao da je Holloway ušao u petu rundu sa rezultatom 3-1 i da je dovoljno uradio za osvajanje pojasa. Ali sudije su videle drugačije. Čestite Volkanovskom na odbrani pojasa.

Rusija ima novog UFC šampiona! Petr Yan je novi šampion bantam kategorije. Ruski borac je pobedio legendarnog Jose Alda prekidom doktora u petoj rundi. Dokazao je Yan da je šampionski kalibar dominacijom protiv Alda. Do pobede dolazi prekidom u petoj rundi zbog posekotine koju je napravio Jose Aldu. Ovo je 10. pobeda u nizu za Yana i 7 od kako je došao u UFC. Posle odlaska Henry Cejuda u penziju, Petr Yan je zasluženo novi šampion bantam kategorije. Biće zanimljivo videti ko će mu biti sledeći izazivač.

Rose Namajunas je pobedila Jessicu Andrade podeljenom sudijskom odlukom u jednom vrlo približnom meču. „Thug Rose“ je uspela da se revanšira za poraz Andrade.

Amanda Ribas je savladala Paige VanZant i slobodno možemo reći opravdala hype koji je podignut oko nje. Polugom na ruci već u prvoj rundi, Brazilka dolazi do velike pobede.

Dobrodošao u UFC!  Jiri Prochazka je imao savršen UFC debi. Mnogi su se iznenadili da je već na svom debiju dobio 7. izazivača u kategoriji iskusnog Volkana Oezdemira. Prochazka dolazi do pobede jako lepim nokautom u drugoj rundi borbe.

UFC 251 rezultati:

Kamaru Usman def. Jorge Masvidal via jednoglasna sudijska odluka

Alexander Volkanovski def. Max Holloway via podeljena sudijska odluka

Petr Yan def. Jose Aldo via TKO, (R5, 3:24)

Rose Namajunas def. Jessica Andrade via podeljena sudijska odluka

Amanda Ribas def. Paige VanZant via submission (poluga na ruci) (R1, 2:21)

Uvodne borbe:

Jiri Prochazka def. Volkan Oezdemir via KO (R2, 0:49)

Muslim Salikhov def. Elizeu Zaleski via podeljena sudijska odluka (30-27, 29-28, 28-29)

Makwan Amirkhani def. Danny Henry via sub (anakonda gušenje) (R1, 3:15)

Leonardo Santos def. Roman Bogatov via jednoglasna sudijska odluka (29-26 x3)

Marcin Tybura def. Maxim Grishin via jednoglasna sudijska odluka (30-27 x2, 30-26)

Raulian Paiva def. Zhalgas Zhumagulov via jednoglasna sudijska odluka (29-28 x3)

Karol Rosa def. Vanessa Melo via jednoglasna sudijska odluka (30-26 x2, 30-27)

Davey Grant def. Martin Day via KO (R3, 2:38)

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime