UFC borac pao na doping testu. Koristio kokain!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

USADA je objavila da je UFC borac poluteške kategorije Dequan Townsend (21-9) pao na testiranju 28. juna 2019. godine. Townsend je debitovao u UFC 29. juna na UFC on ESPN 3, gde je izgubio od Dalcha Lungiambule. Townsendu su pronađeni ostasi kokaina i fentanyla koji je poznat kao izuzetno opasna i štetna droga.

Foto: MMAFighting

Ove supstance ne utiču na preformanse sportista, ali po pravilika politike USADA, one su zabranjene i borac će snositi kaznu. Prvobitna presuda je bila kazna od 2 godine, ali je ona smanjena na 6 meseci. Borac je priznao da je koristio nezodvoljene supstance i pristao da ide na lečenje. Pošto se u ovom slučaju radi o retroaktivnoj kazni koja važi od datuma kada je boac pao na testu, Dequana Townsenda ćemo gledati 25.01.2020 u oktagonu protiv Bevona Lewisa na eventu gde se bori i naš Darko Stošić.

Towsend je svoj debitanski meč u UFC prihvatio samo 2 dana pred borbu i zato ne čudi da borac nije pazio šta uzima. Videćemo kako će se pkazati u svom drugom meču, čak je i u prvoj borbi izgleda dobro kada se uzme u obzir da je upao 2 dana pred meč.

 

 

 

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime