UFC ugovara meč između Demiana Maie i Gilbert Burnsa, dva majstora BJJ-a.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Kako navodi MMA Fighting, UFC je blizu realizacije borbe između dva Brazilca i majstora BJJ-a, Demiana Maie i Gilberta Burnsa. Kako navodi ovaj ugledni MMA portal, borci su se usmeno dogovorili i da je sada sve na UFC-u. Ova borba bi trebala da se održi  14.03.2020 u glavnom gradu Brazila Brasilii na UFC on ESPN+28.

Foto: Lowkickmma.com

Demian Maia (28-9) je u nizu od 3 pobede. U poslednjoj borbi pobedio je Bena Askrena i dokazao da je najbolji grepler u MMA. I ako ima 42 godine, Maia ne odustaje od svog cilja i osvajanja šampionskog pojasa. Pobeda nad zemljakom bi ga ponovo lansirala u vrh velter kategorije. Trenutno je drugi u istoriji UFC po broju pobeda sa 22 pobede.

Gilbert Burns (17-3) je kao i Maia majstor BJJ-a. Iza sebe ima niz od 4 pobede u UFC, a pored MMA takmiči se aktivno i u greplingu. Poslednji poraz doživeo je od Dana Hookera 07.07.2018. Posle tog meča je rešio da se vrati u svoju matičnu velter kategoriju i napusti laku. To mu je i dalo rezultat, sada iza sebe ima 4 pobede i priliku da preko Demiana Maie dođe do vrha velter kategorije.

Ovo bi mogao da bude jako dobar i zanimljiv meč, pogotovo za ljubitelje greplinga. Kome dajete prednost ?

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime