UFC ugovara revanš između Poiriera i Gaethjea na eventu koji predvode Khabib i Ferguson

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

UFC radi na realizaciji borbe između Dustina Poiriera (25-6 MMA, 17-5 UFC)  i Justina Gaethjea (21-2 MMA, 4-2 UFC).  Ova dva borca su se već sastala 2018. godine kada je Poirier pobedio prekidom u 4. rundi.

Dustin Poirier je rešio probleme sa povredama i već razmišlja o svom sledećem nastupu. Poslednji put borio se na UFC 242 protiv Khabiba Nurmagomedova. Khabib ga je prisilio na predaju u 3. rundi. Nije uspeo da ujedini titulu prvaka u lakoj kategoriji protiv neprikosnovenog Nurmagomedova.

Foto: metro.co.uk

Bivšem privremenom prvaku u lakoj kategoriji je potreban protivnik koji bi ga u slučaju pobede ponovo odveo u trku za napad na titulu. S’obzirom kako trenutno stoje stvari u lakoj kategoriji, revanš sa Justinom Gaethjeom je jedini logičan izbor. Poirier i Gaethje su se borili 2018. godine gde je Poirier pobedio prekidom u 4. rundi. Od tada je Gaethje stigao do 3 pobede i to sve tri u prvoj rundi prekidom. Prva borba je bila pravi rat i spektakl za sve ljude koji vole MMA, pa se UFC nada da bi ova dva ratnika to mogli da nam pruže i u revanšu.

Ono što je zanimljivo, UFC želi da ova borba borba bude co-main event na UFC 249 koji predvode Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson u borbi za pojas u lakoj kategoriji. UFC 249 se održava 18. aprila u Brooklynu a u slučaju da se realizuje i ova borba, sigurno će biti jedan od najboljih eventova.

Kome dajete prednost u revanšu ?

Poslednje vesti

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime